Krejčíková začíná grandslam jako outsider s jednoprocentním šancí na vítězství

Krejčíková začíná grandslam jako outsider s jednoprocentním šancí na vítězství

Barbora Krejčíková, česká tenistka, se připravovala na nadcházející sezónu v Dubaji, kde si zahrála proti světové šestce Tunisance Uns Džábirové. Bohužel, přechod na jiné kurty nebyl pro ni tak úspěšný. V Adelaide prohrála svůj první singlový zápas roku proti ruské kvalifikantce Anně Kalinské. Kalinská po zápase chválila Krejčíkovou jako bojovnici a uznala její kvality.

Na sociálních sítích se rozpoutala živá debata o potenciálu české tenistky. Někteří uživatelé vyjádřili naději, že se Krejčíková může vrátit a vyhrát Australian Open, protože je tak nevypočitatelná. Jiní poukázali na její nestabilitu formy od doby, kdy ji odborníci a fanoušci přestali považovat za součást velké trojky světového tenisu.

Krejčíková se v minulé sezóně probojovala do první desítky světového žebříčku, ale stále se jí nedostává uznání, které si myslí, že si zaslouží. Navíc ji trápily zdravotní potíže. I přesto, že byla mezi favoritkami na Australian Open, statistický tenisový server tennisabstract.com vypočítal, že její šance na celkové vítězství činí pouze 1,3 procenta. Nejsilnější kandidátkou je polská světová jednička Iga Świątek s 34,8 procenty.

Krejčíková má příznivý los na Australian Open. Na úvod se utká s Japonkou Mai Hontamaovou, která je aktuálně 122. hráčkou světa. Pokud postoupí, v dalším kole se utká s německou hráčkou Tamarou Korpatschovou nebo britskou hráčkou Jodie Burrageovou.

Je tedy otázkou, jak si Krejčíková povede na prvním grandslamu sezóny, který začíná v neděli. Ať už bude výsledek jakýkoliv, Krejčíková se stále snaží dokázat svou hodnotu a získat uznání, které si myslí, že si zaslouží.