Český krasobruslař na ME zaznamenal významný posun o čtyři místa vpřed

Český krasobruslař na ME zaznamenal významný posun o čtyři místa vpřed

Na nedávném Mistrovství Evropy v krasobruslení v litvinském Kaunasu se český krasobruslař Michal Reshtenko umístil na skvělém 9. místě. Ve svém vystoupení předvedl suverénní dva čtverní toeloopy, z nichž jeden byl v kombinaci, a také čtverný salchow. I přesto, že ve druhé polovině programu spadl po trojitém lutzu, dokázal si připsat osobní rekord 153,93 bodu a posunout se do elitní desítky. Díky tomuto výsledku bude Česká republika mít na příštím Mistrovství Evropy opět dva muže v soutěži.

Titul mistra Evropy si s velkou převahou obhájil Francouz Adam Siao Him Fa. Stříbrnou medaili získal Estonec Aleksandr Selevko s více než devatenáctibodovým odstupem. Bronzovou pozici obsadil Ital Matteo Rizzo, který se posunul ze šestého místa po krátkém programu.

V soutěži tanečních párů vedou po rytmickém tanci Italové Guignardová a Fabbri s výsledkem 86,80 bodu. Na druhém místě se nachází britský pár Fearová a Gibson s 85,20 body a na třetím místě jsou Litovci Reedová a Ambrulevičius s 80,73 body. Český pár Taschlerová a Taschler se momentálně nachází na pátém místě s výsledkem 76,68 bodu. Další český pár Mrázková a Mrázek se umístil na deváté příčce s 75,19 body.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Kaunasu nabídlo skvělé výkony a napínavé souboje mezi nejlepšími evropskými krasobruslaři. Fanoušci se mohou těšit na další soutěže a sledovat, jak se čeští závodníci budou dál umisťovat v této náročné disciplíně.