Krčmář se úspěšně kvalifikoval do třicítky a Christiansen dominoval sprintu v Ruhpoldingu.

Krčmář se úspěšně kvalifikoval do třicítky a Christiansen dominoval sprintu v Ruhpoldingu.

V nedávném závodě Světového poháru v biatlonu v Ruhpoldingu se čeští závodníci nedokázali prosadit. Nejlepším z nich byl Michal Krčmář, který doběhl na 29. místě. Jonáš Mareček skončil na 49. místě, Vítězslav Hornig na 58. místě a Jakub Štvrtecký na 79. místě. Tomáš Mikyska se do závodu nezapojil kvůli rozhodnutí trenéra Michaela Málka.

Krčmář odstartoval s číslem 2 a na první položce minul čtvrtý terč, ale ve stoje byl stoprocentní. Po střelecké části předvedl nejlepší sprint v sezoně. „Ta rána vlevo mě opravdu štve. Chyběly mi dvě desetiny na spoušti a spadla by. Trochu jsem za to vzal a rána mi vyskočila. Závod jsem tak založil s jednou a stojku jsem už musel pohlídat. Měl jsem v plánu, že ji přiriskuju, ale s jednou jsem si to nemohl dovolit,“ řekl Krčmář České televizi.

Štvrtecký se po dvou vynechaných štafetách vrátil do Světového poháru. Kvůli třem trestným kolům skončil nejhůře ze všech Čechů a jako jediný se nedostal do nedělního stíhacího závodu. „Na střelnici to byla hrůza. Vůbec mi to neslo. Nevěřil jsem si a ještě přišly dvě chyby vlevo. S tím se nedá bohužel závodit,“ uvedl Štvrtecký.

Mikyska, který se v novém roce vrátil po zranění kolena, na startu tentokrát chyběl. „Musí začít pozvolna závodit. Odjel dva závody před Vánocemi v Novém Městě, dva v Oberhofu a jeden v Ruhpoldingu. Potřebuje také trénovat, protože má velké manko. Myslím, že mu pauza prospěje. Z únavy by se pak těžko vyhrabával,“ řekl trenér Málek.

Vítězem závodu se stal jednatřicetiletý Johannes Thingnes Bø, který získal své páté individuální vítězství ve Světovém poháru a první v této sezoně. Díky bezchybné střelbě porazil o 16,1 sekundy Itala Lukase Giacomela, který se zdržel na jednom trestném kole. Na první stupně vítězů v této sezoně se také dostali Norové. Čtvrtý skončil Emilien Jacquelin z Francie a pátý byl Sturla Holm Laegreid, také z Norska.

Program Světového poháru v Ruhpoldingu zakončí v neděli stíhací závody.