České juniorské hráčky překvapují a postupují přes Kanadu na MS, kde se utkají o zlatou medaili.

České juniorské hráčky překvapují a postupují přes Kanadu na MS, kde se utkají o zlatou medaili.

České hokejistky ve věku do 18 let překvapily Kanadu a porazily ji poprvé v historii na Mistrovství světa. Předchozí čtyři zápasy turnaje vyhrály Kanadanky s celkovým skóre 35:1. České hráčky dosáhly nejlepšího výsledku na MS, předchozími úspěchy byly bronzové medaile z let 2008 a 2014.

Češky začaly zápas dobře a po brankách Adély Šapovalivové a Anežky Čabelové vedly 2:0 ve 24. minutě. Kanadanky však snížily díky Chloé Primeranové a ve 43. minutě vyrovnala Stryker Zablocká.

Český tým se však nezlomil a ve 47. minutě poslala Klaudie Slavíčková svůj tým znovu do vedení. Kanadanky měly převahu v počtu střel (47:12), ale českou brankářku Anetu Šenkovou nepřekonaly. V poslední minutě zápasu Čabelová pečetila českou výhru do prázdné branky svým druhým gólem v utkání.

Mistrovství světa hokejistek do 18 let v Zugu ve Švýcarsku pokračuje. V semifinále se Česko utkalo s Kanadou a vyhrálo 4:2. Branky za Česko vstřelily Čabelová dvakrát, Šapovalivová a Slavíčková. Další semifinálový zápas mezi USA a Finskem se odehraje ve 19:00.