Česká boxerka utrpěla první porážku a ztratila pás v Berlíně

Česká boxerka utrpěla první porážku a ztratila pás v Berlíně

Včera se v berlínské Verti Music Hall odehrál velmi očekávaný zápas mezi českou boxerkou Tinou Rupprechtovou a německou bojovnicí Sarah Bytyqi. Po zápase se obě zápasnice vyjádřily k průběhu a výsledku duelu.

Sarah Bytyqi po zápase uznala, že Tina byla lepší a že to pro ni byla velká zkušenost. Vyjádřila také naději na odvetu, na kterou se bude lépe připravovat. Její trenér Lukáš Konečný také potvrdil, že by rád viděl další souboj mezi oběma bojovnicemi.

Tina Rupprechtová je bývalou šampionkou WBC ve vyšší váhové kategorii do 48 kg. V loňském roce v březnu v USA však nestačila na domácí Seniesu Estradaovou ve sjednocovacím zápase o tituly organizací WBC a WBA, což byla její první porážka mezi profesionálními boxerkami.

Včerejší zápas v berlínské Verti Music Hall byl velmi vyrovnaný. Tina Rupprechtová byla od začátku aktivnější, zatímco Sarah Bytyqi se musela vypořádat s lehkým krvácením z nosu od čtvrtého kola. Bytyqi se navíc často snižovala, což Rupprechtové znepříjemňovalo hledání receptu na její styl boje. V závěru se Rupprechtová snažila zvýšit aktivitu, ale německá rohovnice zápas bezpečně dovedla do vítězného konce.

Tento zápas byl pro obě bojovnice velkou výzvou a příležitostí ukázat své dovednosti. I přes porážku Sarah Bytyqi si zaslouží uznání za svůj výkon a odhodlání. Tina Rupprechtová naopak potvrdila svou kvalitu a ukázala, že je stále silnou soupeřkou.

Doufejme, že se obě bojovnice ještě jednou utkají a přinesou nám další vzrušující zápas.