Krejčíková vyjádřila frustraci na začátku, ruský hráč se kvůli divákům téměř dostal do problémů

Krejčíková vyjádřila frustraci na začátku, ruský hráč se kvůli divákům téměř dostal do problémů

Australian Open je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů na světě a každoročně přitahuje pozornost fanoušků z celého světa. Letošní ročník začal již v neděli a přinesl několik zajímavých momentů, které stojí za zmínku.

Jedním z největších překvapení prvního dne byla porážka světové jedničky Naomi Osaky. Japonská tenistka, která je aktuální vítězkou US Open, nestačila na svou soupeřku Marie Bouzkovou z České republiky. Bouzková, která je momentálně na 59. místě žebříčku WTA, předvedla skvělý výkon a porazila Osaku ve dvou setech 6:4 a 6:2. Tato porážka je velkým překvapením, protože Osaka byla považována za jednu z favoritů turnaje.

Dalším zajímavým okamžikem byl návrat španělského tenisty Rafaela Nadala na dvorce po téměř třech měsících. Nadal se potýkal s problémy s kolenem, které ho vyřadily z několika předchozích turnajů. Jeho návrat byl však úspěšný, když porazil svého soupeře Hugo Delliena ze Bolívie ve třech setech 6:2, 6:3 a 6:0. Nadal se tak připojil k dalším favoritům turnaje, kteří zvítězili v prvním kole.

Dalším zajímavým momentem bylo vystoupení české tenistky Karolíny Plíškové. Plíšková, která je momentálně na třetím místě žebříčku WTA, porazila italskou soupeřku Jasmine Paoliniovou ve dvou setech 6:0 a 6:2. Plíšková předvedla skvělý výkon a ukázala, že patří mezi nejlepší hráčky světa.

Posledním zajímavým okamžikem prvního dne bylo vystoupení domácího favorita Nicka Kyrgiose. Australský tenista se utkal s Italem Lorenzem Sonegem a vyhrál ve čtyřech setech 6:2, 7:6, 4:6 a 7:6. Kyrgios je známý svým temperamentem a diváci se mohli těšit na jeho typické exhibiční tahy, které dodávají zápasům speciální atmosféru.

Australian Open je teprve na začátku a fanoušci se mohou těšit na další zajímavé momenty a zápasy. Turnaj nabízí skvělou tenisovou podívanou a je jedním z vrcholů tenisového kalendáře.