Real Madrid vyhrál El Clásico i v Arábii díky rychlému hattricku Viníciuse, který rozhodl Superpohár.

Real Madrid vyhrál El Clásico i v Arábii díky rychlému hattricku Viníciuse, který rozhodl Superpohár.

Ve finále španělského fotbalového Superpoháru se střetli dva největší rivalové – Real Madrid a Barcelona. Zápas se odehrál v Rijádu a byl plný vzrušení a gólů. Brazilský útočník Vinícius Júnior se stal hlavní hvězdou utkání, když vstřelil hattrick za pouhých 39 minut.

Zápas začal velmi rychle, Brazilci se okamžitě ujali vedení. Vinícius Júnior skóroval ve 7. a 10. minutě, čímž zkompletoval svůj první hattrick v kariéře. Poté se sice podařilo Robertu Lewandowskému snížit na 2:1, ale Vinícius Júnior svým třetím gólem znovu navýšil náskok Realu Madrid.

Ve druhém poločase pokračovala dominace Realu Madrid. Rodrygo v 64. minutě zvýšil na 4:1 a tím definitivně rozhodl o vítězství svého týmu. Barcelona se navíc musela obejít bez obránce Araúja, který byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Real Madrid tak získal Superpohár již počtrnácté v historii. Barcelona má na svém kontě o jedno vítězství méně. Obě mužstva se utkala již potřetí v posledních třech vzájemných setkáních a Vinícius Júnior v nich nasázel Kataláncům celkem čtyři branky.

Tento výsledek je pro Real Madrid velkým povzbuzením, zatímco Barcelona musí přehodnotit svou taktiku a výkon. Oba týmy se však již brzy opět utkají, a to v rámci španělské ligy La Liga. Fanoušci se tak mohou těšit na další vzrušující souboje těchto dvou gigantů španělského fotbalu.