Jágr, Pouzar a Liba budou uvedeni do Síně slávy hokejové federace IIHF v Praze

Jágr, Pouzar a Liba budou uvedeni do Síně slávy hokejové federace IIHF v Praze

V roce 2022 budou do Síně slávy hokejového svazu uvedeni někteří významní hráči a trenéři. Mezi nimi se nachází legendární český hokejista Jaromír Jágr, který je považován za jednoho z nejlepších hokejistů všech dob. Jágr během své kariéry hrál v NHL za týmy jako Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Florida Panthers a Calgary Flames. Je držitelem mnoha rekordů a získal řadu individuálních ocenění.

Dalším hráčem, který bude uveden do Síně slávy, je finský obránce Petteri Nummelin. Nummelin hrál v NHL za týmy Minnesota Wild a Columbus Blue Jackets. Byl známý svou vynikající technikou a schopností přispívat k ofenzivě týmu.

Kanadský útočník Ryan Smyth je dalším hráčem, který bude oceněn. Smyth hrál v NHL za týmy Edmonton Oilers, New York Islanders, Colorado Avalanche a Los Angeles Kings. Byl známý svou tvrdou hrou a schopností skórovat důležité góly.

Mezi ženskými hráčkami bude do Síně slávy uvedena americká hokejistka Natalie Darwitzová. Darwitzová hrála za tým Minnesota Whitecaps a reprezentovala Spojené státy na několika olympijských hrách. Byla známá svou rychlostí a technikou.

V kategorii budovatelů bude oceněna kanadská trenérka Mel Davidsonová. Davidsonová byla trenérkou kanadské ženské hokejové reprezentace, která získala několik zlatých medailí na olympijských hrách. Její práce přispěla k rozvoji ženského hokeje v Kanadě.

Speciální cenu získá také česká reprezentace, která v roce 1998 ovládla první olympijský turnaj, na kterém se mohli účastnit hráči z NHL. Tento úspěch byl historickým okamžikem pro český hokej a přinesl zemi mnoho radosti.

Uvedení těchto hráčů a trenérky do Síně slávy je zaslouženým uznáním jejich přínosu pro hokej. Jejich úspěchy a schopnosti inspirovaly další generace hokejistů a přispěly k rozvoji tohoto krásného sportu.