Italský klub propustil slavného kouče Mourinha a ukončuje jeho éru v Římě.

Italský klub propustil slavného kouče Mourinha a ukončuje jeho éru v Římě.

AS Řím, jeden z nejvýznamnějších fotbalových týmů v Itálii, prochází v poslední době těžkým obdobím. Z posledních šesti zápasů italské ligy dokázal vyhrát pouze jednou a třikrát za sebou prohrál venku. Momentálně se nachází na devátém místě tabulky. V neděli utrpěl porážku 1:3 na stadionu AC Milán.

Tým AS Řím je v současnosti výrazně pozadu za vedoucím Interem Milánem, který má po 20 kolech náskok nepředstavitelných 22 bodů. To je obrovská propast, kterou bude pro Řím velmi těžké dohnat.

Nicméně, není to poprvé, kdy se AS Řím potýká s neúspěchy. V roce 2022 se pod vedením trenéra Josého Mourinha podařilo týmu ovládnout premiérový ročník Konferenční ligy. V následující sezóně se Řím dostal až do finále Evropské ligy, kde však prohrál s FC Sevillou po penaltovém rozstřelu.

Mourinho, který je již šedesátiletým trenérem, má za sebou bohatou kariéru a je známý svými úspěchy. Před příchodem do AS Řím trénoval například FC Porto, Chelsea, Inter Milán, Real Madrid nebo Manchester United. Je považován za jednoho z nejúspěšnějších trenérů v historii fotbalu.

I přes současné problémy AS Řím se fanoušci týmu stále drží a doufají, že se situace brzy zlepší. Tým má stále kvalitní hráče a potenciál, aby se vrátil na výsluní italského fotbalu. Je otázkou, zda Mourinhovi svěřenci dokážou najít ztracenou formu a vrátit se na vítěznou vlnu.

Pro fanoušky AS Řím je důležité, aby tým ukázal bojovnost a odhodlání i v těžkých chvílích. Fotbal je nepředvídatelný a vše se může změnit během jediného zápasu. Doufejme, že AS Řím se brzy vrátí na vítěznou cestu a bude opět konkurovat nejlepším týmům v Itálii i Evropě.