Slavia zaznamenala čtyři góly proti týmu z druhé dánské ligy během utkání v Portugalsku.

Slavia zaznamenala čtyři góly proti týmu z druhé dánské ligy během utkání v Portugalsku.

Slavia Praha si ve svém přípravném utkání proti týmu Sönderjyske rozdělila góly rovnoměrně do obou poločasů. V prvním poločase se prosadili Tijani a Van Buren, po přestávce pak Provod a Wallem. Trenér Trpišovský vystřídal o poločase kompletní jedenáctku a dostalo se i na nové posily Dioufa a Zmrzlého. Reprezentační brankář Jindřich Staněk do utkání nezasáhl. Slavia Praha se na soustředění v Portugalsku připravuje také na zápasy s týmy AIK Stockholm a Peking Kuo-an.

Tým Zlín odehrál své přípravné utkání proti Skalici v odlišných sestavách v obou poločasech. Svěřenci trenéra Červenky rozhodli o výhře během devíti minut druhého poločasu, kdy se trefili Libor Bobčík a Chibuike. Bobčík po utkání uvedl, že zápas hodnotí pozitivně a výhra je důležitá pro sebevědomí týmu. Překvapilo ho také kvalita slovenské ligy.

Slavia Praha ve druhém utkání přípravného turnaje zvítězila poprvé, ale v sobotu podlehla týmu Zlaté Moravce-Vráble 0:1. Předposlední tým nejvyšší soutěže se připravuje na svůj další zápas v Tipsport lize proti druholigovému Brnu.

V přípravných utkáních na Algarve Slavia Praha porazila tým Sönderjyske v poměru 4:0. Branky za Slavii vstřelili Tijani, Buren, Provod a Wallem. Trenér Trpišovský využil obou poločasů k vyzkoušení různých hráčů. Ve druhém utkání přípravného turnaje Tipsport liga Zlín porazil tým Skalica 2:0. Branky za Zlín vstřelili Bobčík a Chibuike.

Sestava Slavie v utkání proti Sönderjyske v prvním poločase: Mandous – Tomič, Vlček, Bořil, Dumitrescu – Hromada, Oscar – Van Buren, Tecl, Ogungbayi – Tijani. Ve druhém poločase: Sirotník – Douděra, Holeš, Sinyan, Diouf – Zafeiris, Zmrzlý – Wallem, Provod, Jurečka – Chytil. Trenér: Trpišovský.

Sestava Zlína v utkání proti Skalici v prvním poločase: Dostál – Reiter, Čelůstka, Didiba, Cedidla – González, Achvlediani, Ikugar, Švach, Kolář – Janetzký. Ve druhém poločase: Bachůrek – Didiba, Simerský, Jura, Bartošák – Vukadinović, Bobčík, Bužek, Kulíšek, Polášek – Chibuike. Trenér: Červenka.