Vítkovice v Švédsku překvapily, ale nedosáhly na postup do finále Ligy mistrů.

Vítkovice v Švédsku překvapily, ale nedosáhly na postup do finále Ligy mistrů.

Hokejový tým HC Vítkovice Ridera se utkal ve čtvrtfinále play off Ligy mistrů s týmem Skelleftea AIK. V prvním zápase Vítkovice prohrály 4:2, a tak potřebovaly ve druhém zápase vyhrát alespoň o dva góly, aby postoupily do dalšího kola soutěže.

Zápas začal dobře pro domácí tým, když se ve 4. minutě dostal do šance Barinka, ale brankář Söderström jeho střelu zneškodnil. Naopak se prosadili domácí hráči, když v 6. minutě střelou Salomonssona překonali brankáře Machovského a šli do vedení.

Ve druhé třetině měli domácí hráči další šance, ale Machovský je všechny zlikvidoval. Vítkovice se ale nevzdaly a využily přesilovou hru, když se po nahození Raskoba od modré čáry prosadil Barinka a vyrovnal skóre.

V poslední třetině se domácí tým Skelleftea snažil o vítězný gól, ale Machovský svými zákroky je udržel ve hře. V 42. minutě se pak prosadil Kalus a zdramatizoval tak semifinálovou sérii. Vítkovice se snažily o vyrovnání, ale nedokázaly využít ani závěrečnou přesilovku. Zápas skončil vítězstvím Vítkovic 2:1.

Trenér Vítkovic Pavel Trnka po zápase chválil své hráče za jejich výkon. I když se jim nepodařilo postoupit do finále, nemají se za co stydět. Tým se nyní musí soustředit na českou extraligu, kde se nachází na dvanáctém místě.

V druhém zápase čtvrtfinále play off se utkaly také týmy Lukko Rauma a Servette Ženeva. V prvním zápase skončila remíza 2:2, a tak bylo rozhodující druhé utkání. To skončilo vítězstvím Ženevy 3:2, a tým tak postoupil do dalšího kola soutěže.