Hašek je lidsky nesnášen, ale tvrdí, že je nejlepší v historii a nikdo se mu nepřiblížil.

Hašek je lidsky nesnášen, ale tvrdí, že je nejlepší v historii a nikdo se mu nepřiblížil.

Dominik Hašek, bývalý český hokejový brankář, je považován za jednoho z nejlepších brankářů v historii tohoto sportu. Jeho úspěchy a schopnosti ho řadí mezi legendy hokeje. Časopis The Hockey News ho dokonce zařadil na 20. místo v žebříčku nejlepších hokejistů v historii a mezi brankáři se umístil na pátém místě, před ním skončili pouze Terry Sawchuk, Patrick Roy, Martin Brodeur a Jacques Plant.

Hašek se často srovnává s Royem a Brodeurem, kteří jsou také považováni za jedny z nejlepších brankářů v historii. Mnoho lidí se přiklání k nim, zejména pokud s nimi hráli. Nicméně bývalý hráč NHL Matthew Barnaby tvrdí, že Hašek je jednoznačně nejlepším brankářem v historii.

Barnaby, který s Haškem hrál v Buffalu v 90. letech, ho považuje za nejlepšího brankáře, se kterým kdy hrál. Podle něj se mu nikdo nepřiblížil, a to ani vzdáleně. Barnaby však neprojevuje žádnou loajalitu k Haškovi a tvrdí, že ho jako spoluhráče nesnášel.

Hašek strávil sedm sezón v Buffalu, během kterých se tým šestkrát probojoval do play-off. Barnaby tvrdí, že bez Haška by se to pravděpodobně nepodařilo. Hašek je s 389 výhrami v základní části historicky 15. nejúspěšnějším brankářem a s procentuální úspěšností 92,2% je jedničkou. Navíc šestkrát získal Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL.

Barnaby však nemá rád Haška kvůli sporu s bývalým trenérem Tedem Nolanem, který vedl Buffalo v letech 1995 až 1997. Barnaby si Nolana oblíbil, ale Hašek s ním nevycházel a kvůli tomu skončil jako trenér v klubu. Barnaby dokonce veřejně prohlásil, že Haška sestřelí na tréninkovém kempu.

Nakonec se situace uklidnila poté, co vedení Buffala Barnabymu poskytlo bonus ve výši 50 tisíc dolarů pod podmínkou, že Haška nechá na pokoji. Barnaby ukončil kariéru v Buffalu v roce 1999, zhruba dva roky před Haškem, který následně dvakrát vyhrál Stanley Cup s Detroitem.

Barnaby a Hašek se mohli setkat v roce 2014 při Haškově uvedení do Síně slávy v Torontu. Barnaby však odmítl pozvání, protože Haška nesnášel. Tato anekdota ukazuje, že i mezi hráči může existovat napětí a nesnášenlivost, i když jsou oba považováni za velké osobnosti hokeje.

Hašek je bezpochyby jedním z nejlepších brankářů v historii hokeje. Jeho schopnosti a úspěchy ho řadí mezi legendy tohoto sportu. Ačkoli existují různé názory na