Lyžařský reprezentant z Izraele musel být v Kitzbühelu evakuován vrtulníkem po dalším těžkém pádu.

Lyžařský reprezentant z Izraele musel být v Kitzbühelu evakuován vrtulníkem po dalším těžkém pádu.

V nedávné době došlo na sjezdovce Hahnenkamm v rakouském Kitzbühelu k několika nebezpečným incidentům. Při prudkém úseku nazývaném „Myší díra“ se zranili dva lyžaři.

Prvním zraněným byl pětadvacetiletý maďarský lyžař, který při svém sjezdu ztratil helmu. Přesný rozsah jeho zranění zatím není znám. Ještě před ním musel na náročné sjezdovce ukončit jízdu švýcarský lyžař Rémi Cuche, synovec rekordmana v počtu vítězství v Kitzbühelu Didiera Cuche. I on si na jedné z vln poranil koleno a musel být transportován helikoptérou.

Sjezd na Hahnenkammu je považován za nejnáročnější v kalendáři Světového poháru. Český reprezentant Jan Zabystřan, který minulý týden závodil na jiné slavné trati ve Wengenu, se rozhodl v Kitzbühelu nenastoupit.

Tyto incidenty opět připomínají nebezpečí, které lyžování přináší. Je důležité, aby lyžaři dodržovali bezpečnostní opatření a nosili ochranné pomůcky, jako je helma. Při sjezdu na náročných tratích je také důležité mít dostatečnou zkušenost a připravit se na obtížné podmínky.

Doufejme, že se zranění obou lyžařů neukáže jako vážné a že se brzy vrátí zpět na svahy. Ať už jezdíte na lyžích nebo sledujete závody, pamatujte na bezpečnost a užijte si zimní radovánky s rozvahou.