David Pastrňák vyniká v zápase svým hattrickem a stává se třetím nejlepším střelcem NHL.

David Pastrňák vyniká v zápase svým hattrickem a stává se třetím nejlepším střelcem NHL.

David Pastrňák, český hokejový útočník, se stal hvězdou nedávného zápasu Boston Bruins proti týmu Colorado Avalanche. V tomto utkání Pastrňák vstřelil hattrick, což znamená, že dal tři góly v jednom zápase. Tento úspěch byl pro něj osmnáctým hattrickem v jeho kariéře a dvanáctým proti týmům NHL.

Pastrňák otevřel skóre zápasu již v první minutě, kdy střelou zakončil úvodní tlak Bruins. Další dvě branky přidal ve třetí třetině, přičemž jednu z nich vstřelil během přesilové hry. Tímto výkonem se posunul na první místo v české historii v počtu hattricků v základní části NHL, před legendárním Jaromírem Jágrem.

Celkově je Pastrňák druhým nejlepším hráčem v počtu hattricků mezi aktivními hráči, za Alexandrem Ovečkinem. Pastrňák také patří mezi nejlepší hráče historie Boston Bruins, společnost mu dělají klubové ikony Cam Neely a Phil Esposito.

V tomto zápase se prosadil také další český hráč, Jakub Lauko, který vstřelil svůj první gól v této sezóně. Lauko tak navázal na Pastrňákovu úvodní branku a pomohl Bruins k vítězství.

V ostatních zápasech NHL zaznamenaly výhry týmy Ottawa Senators, Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers, Washington Capitals, Buffalo Sabres, Edmonton Oilers, Nashville Predators, Vancouver Canucks, Vegas Golden Knights a Toronto Maple Leafs.