Macháč utrpěl porážku, ale Chačanov se mu výrazně postavil. Byl jsem si vědom jeho skvělého výkonu, který Rus chválil.

Macháč utrpěl porážku, ale Chačanov se mu výrazně postavil. Byl jsem si vědom jeho skvělého výkonu, který Rus chválil.

Barbora Krejčíková se dnes připojí k českým zástupcům na Australian Open. Bude se utkávat s australskou hráčkou Storm Hunterovou na hlavním kurtu Roda Lavera.

Pro Karolína Muchová to nebyl úspěšný zápas proti ruskému hráči Karenu Chačanovovi. I přes 17 es a 64 vítězných míčů, nedokázal proměnit všechny brejkboly a jen dva z devatenácti. Přesto se mu podařilo postoupit do 3. kola, což je jeho nejlepší výsledek na grandslamu v kariéře.

Mucha šel do utkání povzbuzen posledním vítězstvím nad americkým hráčem Francesem Tiafoem. Chačanov měl ale lepší úvod a hned ve třetím gamu si vzal servis Macha a první set dotáhl ve svůj prospěch.

Druhý set začal lépe Macha. Ve čtvrtém gamu získal brejk a utekl do vedení 4:1. Chačanov ale reagoval a v osmém gamu měl Macha tři brejkboly. Žádný však neproměnil a za stavu 6:5 nezužitkoval ani vedení 40:15. Rozhodlo se v zkrácené hře, kde Chačanov vyhrál 7:4.

Macháček utkání nevzdal a soupeři v dalším průběhu nenabídl žádný brejkbol. V sedmém gamu třetího setu prolomil Chačanovův servis a snížil.

Ve čtvrté sadě ale Macha znovu doplatil na nevyužité šance. Měl šest brejkbolů, ani jeden neproměnil a ruský tenista v tie-breaku opět udeřil. Vypracoval si vedení 6:3, a přestože dva mečboly Macha smazal, třetí už Chačanov využil. Moskevský rodák se ve čtvrtfinále střetne se světovou čtyřkou Italem Jannikem Sinnerem.

„Hrál (Macháč) opravdu skvěle. Připravoval jsem se na to, že to bude těžký zápas. Viděl jsem, jak porazil Francouze ve třech setech, takže bylo jasné, že je v dobré formě. Po fyzické i psychické stránce to byl těžký zápas. I proto jsem na konci dal najevo všechny emoce. Jsem rád, že jsem postoupil,“ řekl v rozhovoru na kurtu Chačanov, který se v boji o čtvrtfinále utká s turnajovou čtyřkou Italem Jannikem Sinnerem.

V ostatních zápasech dvouhry mužů vyhrál Sinner proti Báezovi, Tsitsipas proti Van Asscheovi a Fritz proti Marozsanovi.

V čtyřhře vyhráli Pavlásek a Behar proti Murrayovi a Venusové.

V ženské dvouhře vyhrála Sabalenková proti Curenkové, Gauffová proti Parksové a Anisimovová proti Badosaové.

V ženské čtyřhře vyhráli Ču Lin a Wu Fang-hsien proti Noskové a Wang Si-jü.