Charismatický tenisový hráč Macháč ovládá rychlost, agresivitu a nebezpečnost

Charismatický tenisový hráč Macháč ovládá rychlost, agresivitu a nebezpečnost

Tomáš Macháč, český tenista, se v loňské sezóně několikrát postavil na odpor velkým favoritům, včetně Novaka Djokoviče. Díky svým výkonům se probojoval do elitní stovky a zdá se, že jeho vzestup bude pokračovat i letos.

Macháč zaujal postupem do 3. kola Australian Open, kde porazil například Alexe Corretju, někdejšího finalistu Roland Garros. Jeho hra zaujala mnoho lidí a na sociálních sítích se objevily samé chvály a nadšení ohledně českého hráče.

Macháč je rychlý, zběsilý, velkolepý a showman. V posledních letech často plnil sestřihy nejlepších výměn a dokázal vyrábět atraktivní momenty. Jenže mu chyběla konzistence. Nicméně podle Corretji se to teď mění. Macháč získal sebevědomí díky svým výkonům na nižších turnajích a je připraven hrát na největších akcích.

Na Australian Open by Macháč postoupil do osmifinále, když porazil favorizovaného Karen Chačanova. Corretja si myslí, že Macháč je připravený ublížit jakémukoli soupeři a že bude stoupat ještě výš.

Znovuzrození českého mužského tenisu zaujalo i španělské fanoušky. Jiří Lehečka a Tomáš Macháč patří mezi elitu a brzy by se k nim měl přidat i osmnáctiletý Jakub Menšík. Corretja chválil českou tenisovou tradici a fungující tenisovou komunitu v Česku.

Celkově se zdá, že Tomáš Macháč má před sebou slibnou budoucnost a je jen otázkou času, kdy se prosadí na nejvyšší úrovni světového tenisu.