Muž z Francie dosáhl vrcholu sezony v Kitzbühelu vítězstvím

Muž z Francie dosáhl vrcholu sezony v Kitzbühelu vítězstvím

Francouzský lyžař Alexis Sarrazin získal druhé vítězství v sjezdu na náročné trati Streif v rakouském Kitzbühelu a dramaticky zdramatizoval boj o malý křišťálový glóbus za hodnocení královské disciplíny. Na klasické trati Hahnenkamm byl nejrychlejší až v posledním sektoru a dojel do cíle s náskokem 0,05 sekundy před Florianem Schiederem.

Sarrazin, který byl dlouho specialistou na slalom, se na rychlostní disciplíny přeorientoval až v posledních letech. Před touto sezónou nikdy nebyl na stupních vítězů v rychlostním závodu, ale letos navázal na prosincové vítězství z Bormia a vítězství ve super-G ve Wengenu. Na Lauberhornu byl druhý za Odermattem a v pořadí disciplíny na Švýcara ztrácí jen 26 bodů. V celkovém hodnocení má před druhým Sarrazinem dvojnásobný vítěz obřího slalomu Odermatt náskok 516 bodů.

Druhý sjezd se v Kitzbühelu jede v sobotu, program zakončí v neděli slalom. V průběžném pořadí sjezdu vede Odermatt před Sarrazinem a Parisem. V celkovém pořadí Světového poháru je na prvním místě Odermatt, druhý je Sarrazin a třetí Schwarz.