Sabalenková excelovala v rudém tenisovém pekle, Djokovič dosáhl dalšího historického milníku.

Sabalenková excelovala v rudém tenisovém pekle, Djokovič dosáhl dalšího historického milníku.

Na Australian Open v Melbourne pokračuje tenisový turnaj plný zajímavých zápasů a překvapení. Ve třetím kole ženské dvouhry se střetly světová dvojka Aryna Sabalenková a ukrajinská hráčka Lesja Curenková. Sabalenková předvedla skvělý výkon a deklasovala soupeřku dvakrát 6:0. Běloruská tenistka se tak dostala do osmifinále bez ztráty setu a pouze šesti gamů. Jejím cílem je přiblížit se k úspěchům světové jedničky Igy Šwiatekové, která loni vyhrála mnoho setů rozdílem 6:0.

Sabalenková je velmi spokojená s tím, jak hraje a doufá, že bude pokračovat ve své výkonnosti a ještě se zlepší. Její další soupeřkou v osmifinále bude dvaadvacetiletá Američanka Amanda Anisimová, která se vrátila po delší pauze kvůli syndromu vyhoření. Anisimová porazila Španělku Paulu Badosaovou 7:5, 6:4.

Na mužské straně turnaje se představil světová jednička Novak Djokovič, který porazil Argentince Tomáse Martína Etcheverryho 6:3, 6:3, 7:6. Djokovič tak získal 31. výhru za sebou na Australian Open a stále doufá v zisk svého 11. melbournského titulu a 25. grandslamového celkově. Pokud by se mu to podařilo, osamostatnil by se v čele historického žebříčku před Margaret Courtovou.

Dalšími úspěšnými hráči na turnaji jsou Američanka Cori Gauffová, Ital Jannik Sinner a Řek Stefanos Tsitsipas. Tenisový Australian Open v Melbourne pokračuje a fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy.