Ester Ledecká dominuje v kvalifikaci na první závod sezony

Ester Ledecká dominuje v kvalifikaci na první závod sezony

Dvojnásobná olympijská vítězka v paralelním obřím slalomu Ester Ledecká se opět vrátila na závody. Tentokrát se představila na lyžích a svou konkurenci porazila o 35 setin sekundy. Česká hvězda byla nejrychlejší na modré dráze, zatímco na červené dráze dosáhla sedmého času.

Ledecká se letos zatím zúčastnila pouze závodů na lyžích. Původně se měla zapojit do Světového poháru ve snowboardingu již těsně před Vánoci v Davosu, ale kvůli nemoci musela svůj start odložit. Plánovaný úterní start v Bad Gasteinu také nakonec odložila. Naposledy se Ledecká představila na snowboardu loni v březnu, kdy kvůli zlomenině klíční kosti nemohla závodit na lyžích. V Rogle skončila druhá a v Berchtesgadenu zvítězila.

Ester Ledecká je známá jako „obojživelnice“, protože se věnuje jak snowboardingu, tak alpskému lyžování. Na olympijských hrách v roce 2018 v Pchjongčchangu získala zlatou medaili jak ve snowboardovém paralelním obřím slalomu, tak v alpském superobřím slalomu. Její úspěchy ji řadí mezi nejlepší sportovce světa.

Ledecká je také držitelkou několika světových rekordů. V roce 2019 se stala první ženou, která dokázala vyhrát závod ve snowboardingu i alpském lyžování ve stejném ročníku Světového poháru. Její unikátní schopnosti a talent ji staví do pozice jedné z nejvýraznějších postav v obou sportech.

Po odložení startu ve snowboardingu se Ledecká rozhodla zaměřit na lyžování a připravit se na nadcházející závody. Její vítězství v paralelním obřím slalomu potvrzuje, že je stále ve skvělé formě a že se můžeme těšit na další úspěchy od této výjimečné sportovkyně.

Ester Ledecká je vzorem pro mnoho mladých sportovců a inspirací pro všechny, kteří se snaží dosáhnout svých cílů. Její odhodlání, tvrdá práce a neustálé zdokonalování ji posouvají stále výš. Doufejme, že se jí podaří dosáhnout dalších úspěchů a přinést radost fanouškům nejen v České republice, ale po celém světě.