Sarrazin opět triumfoval na sjezdu v Kitzbühelu

Sarrazin opět triumfoval na sjezdu v Kitzbühelu

Francouzský lyžař Alexis Sarrazin dnes na náročné sjezdovce Steif naprosto dominoval a porazil druhého Marca Odermatta o téměř vteřinu. Toto vítězství ho velmi překvapilo a prohlásil, že si užívá nejlepší chvíle svého života. Sarrazin se na rychlostní disciplíny začal soustředit až v posledních letech, ale tento rok si již připsal třetí sjezdařské vítězství v sezoně i kariéře.

V rakouském zimním středisku navázal na prosincové vítězství z Bormia a minulý týden přidal i vítězství v super-G ve Wengenu. Na Lauberhornu byl Sarrazin druhý za Odermattem v obou sjezdech a drží se také druhého místa v celkovém pořadí Světového poháru.

Dnes se na trať vydal jako osmý a suverénním agresivním výkonem překonal Odermattův čas o 91 setin sekundy. Odermatt předtím pokořil dosavadní výkony soupeřů o více než vteřinu. Nejvíce se jim pak přiblížil Ital Dominik Paris, který na vítěze ztratil 1,44 sekundy.

Sarrazin zajel oproti pátku rychleji o 2,79 sekundy a se dvěma výhrami v Kitzbühelu se vyrovnal slavnému krajanovi Lucu Alphandovi, který dvakrát triumfoval v roce 1995.

Celkové pořadí sjezdu po sedmi z jedenácti závodů vede Odermatt se 516 body, Sarrazin je druhý se 510 body a třetí je Paris s 329 body.

Celkové pořadí Světového poháru po osmnácti z 41 závodů vede Odermatt s 1156 body, druhý je Sarrazin s 660 body a třetí je Rakouský lyžař Marco Schwarz s 464 body.