Sabalenková a Gauffová pokračují ve své dominanci, Djokovič překvapil soupeře dvěma „kanáry“.

Sabalenková a Gauffová pokračují ve své dominanci, Djokovič překvapil soupeře dvěma „kanáry“.

Tenisový turnaj Australian Open pokračuje v Melbourne a soutěží se již dostala do čtvrtfinálové fáze. Mezi nejlepších osm hráček se probojovala i vítězka US Open Cori Gauffová.

Srb Novak Djokovič, který je druhým hráčem světa, porazil ve čtvrtfinále Francouze Adriana Mannarina hladce 6:0, 6:0, 6:3. Tímto vítězstvím si připsal již 32. singlové vítězství v řadě v Melbourne. Djokovič také vyrovnal rekord Švýcara Rogera Federera, když se probojoval do 58. grandslamového čtvrtfinále. Pokud by Djokovič získal titul, stal by se historicky nejúspěšnějším hráčem v počtu grandslamových titulů před Australankou Margaret Courtovou.

Djokovič se po utkání vyjádřil, že byl spokojený se svou hrou a že mu nevadilo ani to, že musel hrát kvůli dešti pod zavřenou střechou arény Roda Lavera. V dalším utkání se Djokovič utká s Američanem Taylorem Fritzem.

Mezi ženami si vítězka US Open Aryna Sabalenková poradila s Američankou Amandou Anisimovovou v poměru 6:3, 6:2. Sabalenková, která je druhou nasazenou hráčkou na turnaji, zatím neztratila ani set. Ve čtvrtfinále se utká s Barborou Krejčíkovou nebo Rusku Mirrou Andrejevovou.

Sabalenková se po utkání vyjádřila, že se cítí ještě silnější než v minulém roce a doufá, že svou formu udrží co nejdéle.

Tenisový turnaj Australian Open pokračuje a fanoušci se mohou těšit na další zajímavá utkání.