Ledecká triumfuje v Bulharsku opět ve druhém slalomu, tentokrát s náskokem jediné setiny sekundy.

Ledecká triumfuje v Bulharsku opět ve druhém slalomu, tentokrát s náskokem jediné setiny sekundy.

Osmadvacetiletá pražská rodačka, Ester Ledecká, se stala vítězkou závodu ve snowboardcrossu na Světovém poháru v bulharském středisku Bansko. Porazila o pouhou setinu sekundy Rakušanku Sabine Schöffmannovou a získala tak své 23. vítězství v kariéře. Tímto vítězstvím navázala na svůj triumf ze sobotního závodu.

Ledecká, která se v této sezoně představila pouze na lyžích, si bulharské středisko naprosto podmanila. Byla nejrychlejší jak v obou kvalifikacích, tak ve všech vyřazovacích jízdách. Postupně porazila Italky Elisu Favaovou a Lucii Dalmassovou. V semifinále zdolala Japonku Cubaki Mikiovou a ve finále se těsně před Rakušankou Schöffmannovou umístila na prvním místě.

Druhá česká závodnice Zuzana Maděrová bohužel skončila po pádu již v prvním vyřazovacím kole. I přesto je výsledek českých závodnic velmi pozitivní a ukazuje na jejich silnou formu.

Ester Ledecká je známá nejen v České republice, ale i ve světě. Její unikátní schopnost přecházet mezi snowboardem a lyžemi ji řadí mezi nejlepší sportovce na světě. Je držitelkou dvou zlatých olympijských medailí, jedné ve snowboardingu a druhé v alpském lyžování.

Její úspěchy jsou inspirací pro mnoho mladých sportovců a ukazují, že s tvrdou prací a odhodláním je možné dosáhnout velkých výsledků. Ester Ledecká je skutečnou ikonou českého sportu a její úspěchy jsou důkazem toho, že Česká republika má ve sportu co nabídnout.