Manažer, který vydělal v USA, nyní se nachází na opačné straně a podává žalobu proti Šatanovi.

Manažer, který vydělal v USA, nyní se nachází na opačné straně a podává žalobu proti Šatanovi.

Kratičká anabáze slovenského brankáře Júlia Hudáčka v Kladně, odkud odešel bez jediného zápasu kvůli tlaku fanoušků a veřejnosti, pořádně rozvířila vody ve slovenském hokeji. Hudáček chytal v KHL i po začátku vojenské invaze, kterou na Ukrajině rozpoutal ruský prezident Vladimir Putin a dodnes v ní pokračuje. Gólman podepsal smlouvu s kazašskou Astanou, ale na začátku aktuální sezony zůstal bez angažmá a tvrdil, že by se do Ruska rád vrátil.

Když tohoto hokejistu přivedl do svého Kladna hrající majitel Jaromír Jágr, hned se na jeho hlavu snesla mohutná vlna nesouhlasu. Jedním z nejhlasitějších kritiků byl právě Radosa, dnes už bývalý předseda představenstva hokejového Trenčína. V této funkci skončil před pár týdny kvůli nejednotnosti klubu, co se týče ukrajinské otázky. „Mým předsevzetím je omezení kontaktu s toxickými lidmi anebo s lidmi, kteří toxické lidi těší podporují,“ napsal Radosa na sociální síti.

„Říkají, že sport je apolitický a v zápětí se fotí s politickými představiteli, kteří veřejně prezentují náklonnost k Putinovu okupantskému režimu. Ten vraždí nevinné lidi včetně dětí,“ dodal. Vedle Hudáčka a jeho přístupu zkritizoval celý slovenský hokej, který se třeba k povolávání hráčů z KHL do reprezentace nestaví tak striktně jako Švédsko, Finsko nebo Česko.

Čeští hráči v KHL jako Dmitrij Jaškin, Lukáš Klok nebo David Sklenička mají v národním týmu zákaz, zato Slováci, kteří mají v ruské lize devět hokejistů, žádné takové prohlášení nevydali. Radosa se kvůli tomu ostře ohradil do prezidenta svazu a reprezentační legendy Šatana. „Znám stanoviska jeho i jeho blízkých lidí. Jeho syn má odejít na univerzitu do Ameriky. Miro tam hrál, celý majetek vydělal právě v Americe, ale potichu podporuje opačnou stranu,“ prohlásil.

„Líbí se mi postoj pobaltských a skandinávských zemí, které počínání Ruska odsuzují. Chtěl bych se jednou probudit v zemi, kde žijí lidé s takovým přemýšlením. Na Slovensku to bohužel nehrozí,“ doplnil. Šatan ve své reakci zmínil ekonomické neúspěchy Radosy v Trenčíně a jeho marnou snahu o založení soukromé hokejové ligy. „Z toho pramení Radosova averze vůči mně a hokejovému svazu,“ poznamenal.

„Navíc překročil hranici slušnosti, když zatáhl do sv