Evgeni Malkin, hvězda NHL, zaznamenal neobvyklý gól do vlastní prázdné branky.

Evgeni Malkin, hvězda NHL, zaznamenal neobvyklý gól do vlastní prázdné branky.

Pittsburgh Penguins v poslední třetině zápasu s Arizona Coyotes dokázali dohnat jednobrankové manko a měli skvělou příležitost pro srovnání. Rozhodčí totiž signalizovali trest pro Jasona Zuckera z Arizony. Brankář Tristan Jarry se tak vydal na střídačku, do hry skočil šestý bruslař Tucetáků a hosté hodlali rozjet útočnou akci.

Kris Letang zadovkou poslal puk na Malkina, který měl touž vyvézt. Jenže ruská hvězda ho nezpracovala vůbec dobře a jen ho hokejkou k úžasu všech aktérů posunula do vlastní prázdné branky. „Tohle jsem ještě nikdy neviděl,“ svěřil se i komentátor zápasu.

Trefa byla připsána Lawsonu Crousemu, který se z hokejistů Coyotes dotkl puku jako poslední. Arizona se tak zadarmo dostala k dvoubrankovému vedení, otřeseným hostům brzy dala ještě jeden, tentokrát „běžný“ gól, a výhrou 5:2 ukončila sérii jedenácti porážek.

Jen ze střídačky to tentokrát sledoval český brankář Karel Vejmelka, v kleci vítězů dostal přednost jeho parťák Connor Ingram. Kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho mohlo potěšit aspoň to, že vyrovnání na 2:2 bylo jeho 577. gólem v NHL, díky čemuž se v historické tabulce střelců dotáhl na jednadvacátého Marka Recchiho.