Krejčíková vyřazena ve čtvrtfinále Australian Open po porážce od Sabalenkové

Krejčíková vyřazena ve čtvrtfinále Australian Open po porážce od Sabalenkové

Osmadvacetiletá Krejčíková prohrála se Sabalenkovou šestý vzájemný zápas a čtvrtý v řadě. V duelu nedokázala čelit útočnému tenisu soupeřky, přišla šestkrát o servis a prohrála za hodinu a 11 minut. Nevyužila tak šanci dostat se do prvního grandslamového semifinále ve dvouhře od Roland Garros 2021, které ovládla. O tři roky mladší Sabalenková postoupila do šestého grandslamového semifinále za sebou. Na turnaji zatím neztratila ani set a prohrála jen 16 gamů. Světová dvojka se utká o účast ve finále s Američankou Cori Gauffovou.

V mužské dvouhře se Srbský tenista Djokovič utkal s Američanem Fritzem. Djokovič vyhrál 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3. V čtyřhře se čínský pár Čang Č‘-čen a Machač z Číny a České republiky utkal s párem Behar a Pavlásek z Uruguaye a České republiky. Čínsko-český pár vyhrál 6:3, 6:1.

V juniorské dvouhře se Česká tenistka Valdmannová utkala s Běloruskou Perpapechinovou. Valdmannová vyhrála 6:4, 6:0. Švédská tenistka Nilssonová se utkala s Českou Kovačkovou. Nilssonová vyhrála 6:4, 1:6, 6:4. Americká tenistka Grantová se utkala s Českou Paštikovou. Grantová vyhrála 3:6, 6:2, 6:3.

V juniorské čtyřhře se český pár Paštiková a Stuseková utkal s párem Carneirová a Brunkelová z Brazílie a Dánska. Česko-německý pár vyhrál 6:3, 6:2. Nizozemsko-český pár Nijkampová a Valdmannová se utkal s párem Cudžiokaová a Jamamotová z Japonska. Nijkampová a Valdmannová vyhrály 7:6 (7:5), 6:4.

V juniorské dvouhře se Český tenista Brunclík utkal s Britem Gusic Wanem. Brunclík vyhrál 6:4, 6:2. V juniorské čtyřhře se český pár Brunclík a Frydrych utkal s párem Hahn a Host z Austrálie. Česko-britský pár vyhrál 6:7 (3:7), 6:1, 10:8.