Nosková je přesvědčena o svých šancích na finále a má důvěru ve své schopnosti. Slavný Becker představil neobvyklou radu.

Nosková je přesvědčena o svých šancích na finále a má důvěru ve své schopnosti. Slavný Becker představil neobvyklou radu.

Linda Nosková, česká tenistka, se před turnajem o ni nepadalo ani slovo. Přestože byla na padesátém místě žebříčku hráček světa, neměla nárok na postup do závěrečných kol. Nicméně její výkony na australských tvrdých kurtech byly skvělé. Před rokem porazila tři špičkové hráčky australského turnaje v Brisbane a ve finále potrápila Arynu Sabalenkovou. I přes nešťastné okolnosti, které jí znemožnily startovat v hlavní soutěži Australian Open, se letos prezentovala skvělou formou.

V Melbourne si Nosková dokázala vybojovat famózní úspěch a ještě sní o lepším výsledku. V osmifinále bude favoritkou proti kvalifikantce Dajaně Jastremské z Ukrajiny. Podle expertky stanice Eurosport, Barbary Schettové, se jí otevírá krásná cesta do finále.

V úvodních kolech turnaje vypadly také další hráčky elitní světové pětky, Jelena Rybakinová a Jessica Pegulaová. To znamená, že finalistkou bude jedna ze čtveřice Nosková, Jastremská, Číňanka Čeng Ťin-wen nebo Ruska Anna Kalinská.

Podle všech osobností Nosková disponuje sebevědomím, které jí umožňuje porazit jakoukoli soupeřku. Navíc bude mít spoustu energie, protože v osmifinále ji soupeřka Elina Svitolinová vzdala pro zranění.

Nosková se těší na zápas s Jastremskou, kterou uznává jako kvalitní hráčku. Přestože spolu ještě nikdy nehrajely, Nosková očekává agresivní styl hry. Bude se muset připravit na všechno, protože styl Jastremské jí není známý.

Nosková je připravena bojovat a doufá, že se jí podaří dostat co nejdál na turnaji. Na Australian Open se již stalo mnoho překvapivých výsledků, takže další zápasy budou těžké. Nicméně Nosková je odhodlaná a doufá, že se jí podaří dosáhnout co nejlepšího výsledku.