Nosková vypadla ve čtvrtfinále proti Jastremské z Ukrajiny v dvou setech.

Nosková vypadla ve čtvrtfinále proti Jastremské z Ukrajiny v dvou setech.

Rodačka ze Vsetína ukončila své dosud životní grandslamové tažení, při kterém ve třetím kole zdolala světovou jedničku Igu Šwiatekovou, mezi nejlepší osmičkou. Naopak třiadvacetiletá Jastremská postoupila poprvé v kariéře do semifinále grandslamového turnaje a na Australian Open se stala první hráčkou od roku 1978, která došla tak daleko až z kvalifikace.

Jako padesátá hráčka světa byla Nosková proti Jastremské (93.) v roli žebříčkové favoritky a v prvním setu za stavu 1:1 jako první v zápase prolomila soupeřičin servis. Jenže Ukrajinka si vzala ztracené podání okamžitě zpět, v úvodní sadě získala ještě jeden brejk a navzdory dalším dvěma brejkbolům dovedla set po 37 minutách do vítězného konce.

Přestože Jastremská čas od času překvapila výraznou chybou, po většinu utkání působila na kurtu agresivnějším a aktivnějším dojmem. Ve druhém setu si obě hráčky držely podání až do stavu 3:3, než si servis prohrála Nosková. To Jastremská ve druhém dějství nenabídla žádnou brejkbolovou šanci a jistě dokráčela za vítězstvím 6:3, 6:4. V boji o finále vyzve buď Čeng Čchin-wen z Číny, nebo Rusku Annu Kalinskou.

Tenisové Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 86,5 milionu australských dolarů):

Ženy:

Dvouhra – čtvrtfinále: Jastremská (Ukr.) – Nosková (ČR) 6:3, 6:4.