Macháč a jeho čínský parťák odehráli úžasný zápas, ale první finále jim uniklo

Macháč a jeho čínský parťák odehráli úžasný zápas, ale první finále jim uniklo

Český pár Macháč a Čang Č‘-čen prohrál první set proti favorizovanému Bopannovi s Ebdenem, ale ve druhé sadě dokázali srovnat skóre. V rozhodujícím setu se Macháč s Čangem dostali do ztráty 2:5, ale dokázali odvrátit tři mečboly a vynutili si super tie-break. Bohužel v něm přišli o dva míče na servisu a prohráli 7:10.

Pro Macháče, kterému je 23 let, a Čanga Č‘-čena, kterému je 27 let, bylo toto deblové semifinále největším úspěchem v jejich dosavadní kariéře. Na turnaji porazili ve třetím kole nasazené trojky a čtrnáctinásobné grandslamové šampióny Američana Rajeeva Rama a Brita Joea Salisburyho. Ve čtvrtfinále pak porazili Adama Pavláského a Uruguayece Ariela Behara.

Ve finále se turnajové dvojky utkají s italskou dvojicí Simone Bolelli, Andrea Vavassori nebo s německým duem Yannick Hanfmann, Dominik Köpfer. O postup do finále čtyřhry bojuje také Kateřina Siniaková.

V ženském deblu se Kateřina Siniaková spojila s Australankou Storm Hunterovou a v semifinále se utkají proti belgicko-tchajwanskému páru Elise Mertensová, Sie Šu-wej.