Sabalenková porazila Gauffovou a postupuje do finále

Sabalenková porazila Gauffovou a postupuje do finále

Ve finále Australian Open se stáhla americká tenistka Coco Gauffová proti běloruské hráčce Aryne Sabalenkové. Sabalenková tak oplatila Gauffové porážku z loňského finále US Open a zmírnila tak bilanci vzájemných zápasů na 3:4.

Zápas se odehrál v Areně Roda Lavera a trval hodinu a 44 minut. Sabalenková si udržela svou neporazitelnost na turnaji a neztratila ani jeden set. Její výhra nad Gauffovou ji posunula do druhého grandslamového finále za sebou a celkově do třetího.

Pro Gauffovou to byla zklamání, protože mohla vystřídat Sabalenkovou na postu světové dvojky a dostat se do svého třetího grandslamového finále v kariéř. Přesto si však vylepšila své maximum na Australian Open, kde dosud byla nejlépe dvakrát v osmifinále.

Sabalenková se stala jednou z nejvýznamnějších tenistek současnosti. Její výhra na Australian Open ji posunula na druhé místo světového žebříčku a ukázala její schopnost hrát na nejvyšší úrovni. Její přístup k tréninku a tvrdá práce se vyplácí, což je viditelné v jejích výkonech na kurtech.

Gauffová se stala jednou z nejvýznamnějších mladých tenistek a její výkony na grandslamových turnajích ji ukazují jako velkou naději pro budoucnost tenisu. Její schopnost hrát proti zkušenějším soupeřkám a udržet si klidnou hlavu v těžkých momentech ji dělá výjimečnou hráčkou.

Obě tenistky si zaslouží pochvalu za jejich výkony na Australian Open a ukázku skvělého tenisu. Jejich vzájemné zápasy jsou vždy napíné a plné emocí, což je pro fanoušky tenisu skvělé sledovat.