Český junior se zúčastní Australian Open v Melbourne a bude bojovat o titul.

Český junior se zúčastní Australian Open v Melbourne a bude bojovat o titul.

Sedmnáctiletý český tenista Kumstát se probojoval do finále juniorského grandslamu na Australian Open. Je to jeho první účast na takovémto turnaji a hned se dostal až do finále. V sobotu se utká s čtvrtým nasazeným Sakamotem z Japonska. Pokud by Kumstát vyhrál, stal by se druhým českým juniorským šampionem na Australian Open. Dosud jediným českým vítězem je Jiří Veselý, který zvítězil v roce 2011.

Český tenis bude mít také zastoupení ve finále juniorských čtyřher. Petr Brunclík se svým britským spoluhráčem Frydrychem se ve čtvrtfinále utkali s americkou dvojicí Bigun a Leach a vyhráli 6:7, 6:3, 10:5. Ve finále je čekají další Američané Exsted a Woestendick.

Julie Paštiková se svou německou spoluhráčkou Stusekovou porazily britskou dvojici Klugmanová a Xuová 6:3, 1:6, 10:8 a také postoupily do finále juniorské čtyřhry.

V „dospělé“ smíšené čtyřhře na Australian Open zvítězili Sie Šu-wej z Tchaj-wanu a Jan Zieliński z Polska. Ve finále porazili americko-britskou dvojici Krawczyková a Skupski 6:7, 6:4, 11:9. Pro Sie Šu-wej to byl sedmý grandslamový titul, ale první v mixu. Spolu s Belgičankou Elise Mertensovou se také probojovala do finále klasické čtyřhry.

Osmatřicetiletý Zieliński uspěl na grandslamu poprvé.

Tenisový Australian Open se hraje na tvrdém povrchu a celková dotace turnaje činí 86,5 milionu australských dolarů.