Nadějný bojovník s výbušnou zbraní překvapil Austrálii, v závěrečném souboji čelí nebezpečnému samurajovi

Nadějný bojovník s výbušnou zbraní překvapil Austrálii, v závěrečném souboji čelí nebezpečnému samurajovi

Sedmadvacetiletý český tenista, Jiří Kumstát, překvapil všechy svým triumfálním debutem na grandslamovém turnaji Australian Open. Přestože byl na začátku považován za outsidera, postupně porazil několik favoritů a probojoval se až do juniorského finále.

Kumstát přiznal, že si užíval atmosféru velkého tenisu a nebyl nervózní. Jeho výkony zaujaly i oficiální twitterový účet Australian Open, který nasdílel fanouškům vítěznou oslavu po semifinále.

Trenér Jana Mašíka byl také překvapen Kumstátovými výkony a uznává jeho servis jako obrovskou zbraň. Kumstát je třetím Čechem, který se probojoval do finále Australian Open juniorky. Inspirací pro něj je Jakub Menšík, který se před rokem a půl procpal do top 150 mužského žebříčku.

V juniorském finále se Kumstát utká s japonským tenistou Rei Sakamotem. Sakamoto je považován za šikovného a agilního hráče. Kumstát si v posledním týdnu získal fanoušky svými kousky na sociálních sítích, jako je podání spodem nebo netradiční závěrečná oslava, při které vytahuje raketu jako samurajský meč.

Fanoušci doufají, že Kumstát dokáže porazit japonského soupeře a získat titul v juniorském finále chlapců. Finále se odehraje v sobotu kolem čtvrté hodiny ranní středoevropského času.