Kladno čelí vážné krizi, přestože začátek byl slibný

Kladno čelí vážné krizi, přestože začátek byl slibný

Kapitán fotbalového týmu Rytíři Kladno, Radek Smoleňák, vyjádřil své zklamání po prohře ve 40. kole soutěže. Ve svém rozhovoru s novináři uvedl, že tým musí najít způsob, jak prolomit neúspěšnou sérii a vyhnout se baráži o záchranu. Kladno za třemi zápasy zaostává za Mladou Boleslaví, která je na třináctém místě s pěti body náskoku.

Smoleňák ve svém vyjádření poukázal na to, že situace je stále stejná a komentáře jsou furt stejné. Tým se sice opticky zapojuje do zápasů, ale ve skutečnosti není úspěšný. Kapitán přirovnal situaci k opakujícímu se rande, kdy je všechno skvělé, ale chybí finále.

Fanoušci Kladna vyjádřili svou nespokojenost s hrozbou baráže o záchranu a případným sestupem. Smoleňák však uvedl, že si toho nevšiml a každý má právo vyjádřit svůj názor, i když to nikomu nepomůže.

Kvůli problémům s týmem Olomouce se zápas začal o 15 minut později. Smoleňák však uvedl, že to je jedno a hledá cestu ven z výsledkového marastu před sérií čtyř venkovních utkání.

Kapitán se vrátil do mateřského Kladna na začátku října a touží s Rytíři hrát vyšší soutěž. Je mu líto, že klubu není dobře a že se nedělá reklama městu a dětem. Smoleňák je oddaný klubu a chce, aby se situace zlepšila. Má to v hlavě a je zodpovědný. Doufá, že Kladno jako organizace a město bude mít lepší budoucnost a že se opět bude chodit na zimák s radostí pro všechny.