Nečekaný zvrat při zotavování Chytila vyvolává strach – informuje zámořské médium.

Nečekaný zvrat při zotavování Chytila vyvolává strach – informuje zámořské médium.

Filip Chytil, český hokejový útočník, začal znovu trénovat s týmem New York Rangers po dlouhé době. I když trénoval v červeném bezkontaktním dresu, vzbudil naději, že se jeho rekonvalescence posouvá vpřed. Nicméně na pátečním tréninku došlo k nečekanému zvratu. Chytil bruslil s náhradníky Jakem Leschyshynem a Zacem Jonesem a najednou byl spatřen ležící na ledě. Strávil tam několik minut a do šatny se dostal jen s pomocí ostatních hráčů. Přesné příčiny tohoto incidentu nejsou známy, ale podle zahraničních médií souvisí se zraněním, ze kterého se Chytil zotavoval, pravděpodobně se jednalo o otřes mozku.

Severoamerická média popisují Chytilovo páteční zranění jako „potenciálně devastující překážku“ při snaze znovu nastartovat svou kariéru, dokonce jako „děsivou scénu“. Chytil, který je čtyřiadvacetiletý český centr, naposledy hrál v listopadu, kdy utrpěl srážku s Jesperem Fastem z Caroliny. Oficiálně utrpěl zranění v horní části těla, ale pravděpodobně se jednalo o otřes mozku.

Podle deníku The Journal News Chytil v minulosti prodělal nejméně čtyři poranění hlavy, přičemž následky byly vždy horší. Přitom ještě ve čtvrtek vypadal, že má dobrou náladu, jak potvrdil jeho spoluhráč Alexis Lafreniere. Lafreniere doufá, že se Chytil brzy vrátí, ale není si jistý, kdy se tak stane.

V minulé sezóně Chytil zažil kariérní průlom. Ve 74 zápasech nasbíral 45 bodů (22+23) a podepsal čtyřletou smlouvu na 17,75 milionu dolarů. Poté měl reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v Rize a Tampere, ale hned ve druhém utkání proti Kazachstánu utrpěl poranění obličeje, kvůli kterému nemohl pokračovat. Při vyšší zátěži ho nesnesitelně bolela hlava.

V aktuální sezóně stihl Chytil odehrát jen deset zápasů, ve kterých zaznamenal šest asistencí. Poté došlo ke střetu s Fastem. Když se zotavování nevyvíjelo podle očekávání, Chytil se vrátil s povolením Rangers do České republiky, kde se připravoval v pražských Strašnicích pod vedením trenéra Radka Dudy. Tam se setkal i s Jaromírem Jágrem, který mu poskytl rady ohledně zdravotních problémů.

Návrat na Manhattan byl pro Chytila dalším krokem, ale pravděpodobnost, že se ještě v této sezóně vrátí na led, výrazně poklesla. Rangers to pravděpodobně zohlední při posilování týmu před březnovou uzávěrkou přestupů. Nicméně nejzásadn