V finále paralelního slalomu utrpěla porážku snowboardistka Maděrová

V finále paralelního slalomu utrpěla porážku snowboardistka Maděrová

Česká snowboardistka Ester Ledecká získala v elitním seriálu světového poháru ve snowboardingu své nejlepší umístění v této sezóně. Ve slalomu v rakouském Simonhöhe skončila na druhém místě, těsně za vítězkou Rakouskou Annou Schöffmannovou. Pro Ledeckou to bylo první umístění na stupních vítězů v tomto ročníku světového poháru.

Dosavadním maximem pro Ledeckou v této sezóně bylo čtvrté místo, které dosáhla jak v prosincovém slalomu v Cortině d’Ampezzo, tak i minulý víkend ve slalomu v bulharském Pamporovu. V Simonhöhe se Ledecká probojovala do finále z kvalifikace, kde postoupila z osmého místa. Ve vyřazovacích jízdách porazila nejprve Němku Melanii Hochreiterovou, ve čtvrtfinále pak získala o tři setiny skalp druhé ženy pořadí SP Cubaki Mikiové z Japonska a v semifinále vyřadila Michelle Dekkerovou z Nizozemska.

Ve finále se Ledecké nepodařilo porazit Schöffmannovou, která od začátku jízdy získávala náskok a nakonec závod vyhrála. Přesto si Ledecká odvezla cenné druhé místo, které jí zajistilo další body do celkového pořadí světového poháru.

Mezi muži se v Simonhöhe nejvíce dařilo rakouskému snowboardistovi Benjaminu Karlovi, který vyhrál tři závody v řadě. Druhé místo v paralelním obřím slalomu mu stačilo k tomu, aby si s předstihem zajistil malý křišťálový glóbus za paralelní obří slalom. Vítězem dnešního závodu se stal Ital Daniele Bagozza.

Další české reprezentantky se v Rakousku do finále neprobojovaly. Klára Šonková obsadila 24. místo a Adéla Keclíková skončila na 26. příčce. Mezi muži se umístil Kryštof Minárik na 30. pozici a Adam Počinek byl 44.

Celkové pořadí světového poháru v paralelních závodech po devíti závodech vypadá následovně: u mužů vede Benjamin Karl s 563 body, druhý je Daniele Bagozza se 436 body a třetí je Ital Coratti s 405 body. Kryštof Minárik se momentálně nachází na 40. místě s 12 body. U žen vede Hofmeisterová z Německa s 604 body, druhá je Schöffmannová s 522 body a třetí je Mikiová z Japonska s 481 body. Ester Ledecká se momentálně nachází na 6. místě s 328 body, Klára Šonková je na 38. místě se 24 body a Adéla Keclíková na 42. místě se 15 body.