Mimořádná opatření doprovázejí hráče během Daviscupového duelu s Izraelem, kteří zůstanou v areálu.

Mimořádná opatření doprovázejí hráče během Daviscupového duelu s Izraelem, kteří zůstanou v areálu.

Aktuální opatření při sportovních akcích přesahují standardní zajištění. Návštěvníci se musí připravit na důkladné kontroly a pořadatelé nedoporučují přinášet velká zavazadla.

Jedním z bezpečnostních opatření je výběr vhodné haly. Zápas se bude hrát ve Vendryni v hale s kapacitou okolo 1300 míst. Organizátoři vybrali tento areál i proto, že tenisová hala je propojena tunelem přímo s kurtem. „Je skvělé, že hráči nemusí opustit areál,“ uvedl Flégl.

Podle něj policie a organizační tým pracovaly na opatřeních dva měsíce. „Jsou opravdu mimořádná. Něco takového jsem ještě nezažil,“ řekl. Dodal, že většina opatření nebude pro návštěvníky viditelná. Všimnou si však zvýšeného počtu policistů a bezpečnostních rámců u vstupů. „Chystáme přísné kontroly. Upozorňujeme návštěvníky, že do haly nebudou vpouštěni s většími zavazadly,“ uvedl Flégl.

Očekává se, že zápasy bude sledovat vyprodaná hala. Její příprava trvala pět dní, kdy se stavěly tribuny i kurt. Ten přivezly nákladní vozy ze zahraničí a jeho instalace trvala pět hodin. Pořadatelé se zaměřují i na dopravu, která bude zajištěna kyvadlově. Diváci budou parkovat u hokejové haly a dva vypůjčené autobusy je budou dvě hodiny před zápasem vozit na místo. Stejně tak bude zajištěna doprava zpět na parkoviště.