Roque, osmnáctiletý hráč, zabezpečil výhru Barcelony nad Pamplonou svým prvním gólem.

Roque, osmnáctiletý hráč, zabezpečil výhru Barcelony nad Pamplonou svým prvním gólem.

Vitor Roque, nová posila Barcelony, se prosadil ve 63. minutě zápasu proti Pamploně. Díky centrům Joaa Cancela dokázal Roque hlavičkou překonat brankáře Aitora Fernándeze a zajistit tak vítězství svému týmu. Pamplona navíc přišla o hráče Unaie Garcíu, který byl vyloučen, a Barcelona tak udržela vedení i proti oslabenému soupeři.

Trenér Barcelony, Xavi, nedávno oznámil, že po skončení sezóny odejde z týmu. Barcelona se momentálně nachází na třetím místě tabulky, s náskokem tří bodů před Atléticem Madrid. Ten aktuálně hraje proti Vallecanu. Na první místo ztrácí katalánský tým osm bodů za vedoucí Gironou.

V anglické Premier League se Manchester City vrátil na druhé místo tabulky poté, co porazil Burnley 3:1. Dvěma góly oslavil své 24. narozeniny Julián Álvarez. Argentinský mistr světa skóroval v 16. a 22. minutě, nejprve hlavou zblízka a poté po signálu Kevina de Bruyneho. Vedení City navýšil krátce po přestávce Rodri, ačkoliv Ameen Al-Dakhil snížil na konečných 1:3 až v nastavení.

Tottenham dokázal otočit zápas proti Brentfordu a vyhrál 3:2. Třemi góly během osmi minut v druhém poločase se dostal na čtvrté místo tabulky o skóre před Aston Villu.

V tabulce Premier League momentálně vedou Liverpool, Manchester City se posunul na druhé místo a Arsenal je třetí. Tottenham se díky výhře dostal na čtvrté místo o skóre před Aston Villu.

Ještě jedna poznámka – Everton byl potrestán odebráním 10 bodů za porušení finančních pravidel.