Murrayho odkaz kritizován v článku BBC, Navrátilová ho obhajuje

Murrayho odkaz kritizován v článku BBC, Navrátilová ho obhajuje

Andy Murray, držitel titulu Sir, se potýká ve výkonnostní krizi. Naposledy vyhrál soutěžní zápas v říjnu a letos prohrál na všech třech turnajích, do kterých nastoupil, hned v prvním kole.

Po Brisbane a Australian Open se mu nepovedl ani aktuální podnik ve francouzském Montpellier, kde po bitvě prohrál s domácím Benoitem Pairem, čímž prodloužil již tak nejdelší sérii bez výhry ve své dlouhé kariéře.

Viditelně frustrovaného šampiona ještě více nadzvedl článek uveřejněný na webových stránkách britské BBC. Autor Kheredine Idessane se v něm zamyslel nad posledními nezdary svého skotského krajana a naznačil, že další pokračování černé série by mohlo poškodit silný odkaz, který v tenisovém odvětví zanechal.

„Byla to neuvěřitelná cesta pozoruhodného muže. A privilegium být toho svědkem. Všechny dobré věci ale samozřejmě dojdou ke svému konci. Kdy by tedy měl Andy Murray ukončit svou neobyčejnou kariéru?“ napsal Idessane na sociální síť X, kde svůj text sdílel.

Murray na stejné platformě reagoval. „Že špiním svůj odkaz? Ale prosím vás,“ zahájil dvojnásobný olympijský vítěz ve dvouhře.

„Nacházím se v příšerné situaci, to uznávám. Většina lidí by skončila, vzdala to, být v podobné situaci. Ale já nejsem jako většina lidí a moje mysl pracuje jinak. Nevzdám to. Budu bojovat dál a pracovat na tom, abych předváděl výkony, kterých vím, že jsem schopný,“ napsal Murray.

Okamžitě se ho zastalo velké množství jeho fanoušků, ale i výrazné osobnosti světového tenisu. Jejich sdělení bylo jednoznačné: nikdo nemá právo radit jednomu z nejlepších hráčů posledních dekád, kdy by měl skončit s milovaným sportem, který na vysoké úrovni provozuje i přesto, že mu lékaři tvrdili opak.

A i s umělou kyčlí v těle.

14. ledna 2019, kdy Murray prohrál v prvním kole Australian Open, seděl na tiskové konferenci, plakal a dokonce se na dvorci promítalo video, kde se s ním a jeho kariérou loučili tenisoví kolegové. Stih do 15. ledna 2024: Andy Murray opět nastupuje do prvního kola Australian Open, coby hráč první světové padesátky.

Jedenáctinásobný finalista grandslamových turnajů by zkrátka mohl nosit titul „Sir Nezlomný“, i světové osobnosti proto článek BBC považovaly za nevhodný.

„Představte si, že někdo radí úspěšnému ikonickému dospělému člověku, co by měl dělat za práci a kdy by ji měl dělat. Tohle je tak hloupý