Zdeněk Štybar plánuje významné rozloučení s kariérou na domácím Mistrovství světa v Táboře.

Zdeněk Štybar plánuje významné rozloučení s kariérou na domácím Mistrovství světa v Táboře.

Známý český cyklista Zdeněk Štybar oznámil, že ukončí svou kariéru na silnici a poslední závod pojede na mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře. Štybar je známý svými úspěchy v silniční cyklistice, kde vyhrál například etapová vítězství na Tour de France a Vueltě, a také několik klasik. V minulých sezonách se však potýkal s řadou zdravotních problémů, které ho přiměly uvažovat o ukončení kariéry.

Impulzem k jeho rozhodnutí byl nezájem australské stáje Jayco AlUla o prodloužení spolupráce. Štybar se tak rozhodl, že si kariéru na silnici prodlouží ještě o jednu sezonu v domácí kontinentální stáji ATT Investments. Nakonec však přehodnotil své rozhodnutí a rozhodl se ukončit kariéru v Táboře.

„Myslím si, že si nemohu vybrat lepší závod pro konec kariéry než právě mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře,“ uvedl Štybar. Tento závod je pro něj zvlášť významný, protože právě v Táboře před 14 lety odstartoval svou cestu mezi cyklistickou špičku.

Zdeněk Štybar je známý svými schopnostmi v cyklokrosu, kde patří mezi nejlepší jezdce na světě. Na mistrovství světa v této disciplíně se představí také jako finišman českého týmu v páteční štafetě. Je to pro něj skvělá příležitost ukončit svou kariéru na vlastní půdě a před domácím publikem.

Zdeněk Štybar je jedním z nejúspěšnějších českých cyklistů a jeho rozhodnutí ukončit kariéru na silnici je zklamáním pro fanoušky. Nicméně, jeho rozhodnutí je pochopitelné, zejména s ohledem na jeho zdravotní problémy. Přesto se můžeme těšit na jeho poslední závod na mistrovství světa v Táboře, který bude jistě emocionální a plný vzpomínek na jeho úspěchy.