Adamczyková opět triumfuje v kvalifikaci SP snowboardcrossařek v Gudauri.

Adamczyková opět triumfuje v kvalifikaci SP snowboardcrossařek v Gudauri.

Česká reprezentantka Eva Samková se opět ukázala ve velmi dobrém světle na závodech Světového poháru v snowboardcrossu. Tentokrát se konaly v gruzínském středisku Gudauri a Samková se umístila na třetím místě v kvalifikaci a ve finále skončila čtvrtá.

Ve své jízdě na čas byla o osmnáct setin sekundy rychlejší než vedoucí závodnice Světového poháru, Francouzka Chloé Trespeuchová. Na druhém místě skončila olympijská vítězka z Pchjongčchangu, Michela Moioliová z Itálie, která ztratila na Samkovou 21 setin sekundy.

Samková potvrdila, že jí gruzínský sníh sedí. V minulém roce zde získala svůj druhý světový titul. Přestože se jí v tréninku nedařilo, v kvalifikaci se jí podařil skvělý pokus. „Pořád se tady perou se startem, ze startovníku dolů je těžký skok. Snažím se, abych ho doskočila. V tréninku mi to nešlo, v kvaldě se mi to poprvé povedlo. Chtělo by to ještě zlepšit, ale byl to první pokus správným směrem,“ uvedla Samková pro média.

Po úspěšné kvalifikaci byla Samková spokojená. „První místo v kvaldě zase po dlouhé době, tak jsem ráda. Holky jsou za mnou kousíček a ještě Michela Moioliová to pokazila, jinak by asi byla rychlejší,“ dodala.

Naopak čeští muži se v kvalifikaci neprosadili. „Výrazně se změnilo počasí a bylo i jiné počasí oproti předpovědi, takže v první jízdě klukům úplně nevycházela. Přestože zajeli slušné časy, bylo to umístění daleko za postupem,“ uvedl trenér Marek Jelínek.

Ve druhé jízdě se však podařilo postoupit Adamu Žampa a Tomáši Chourovi. Žamp se celkově zařadil na 23. místo a Choura na 26. místě. Radek Houser se bohužel neprobojoval do finále a skončil na 41. místě.

Na víkend jsou v Gudauri naplánovány ještě dva individuální závody, které startují v 9:00 SEČ. Samková i čeští muži budou mít další šanci ukázat své dovednosti a bojovat o dobré umístění.