Hložek dosáhl nového rekordu v zahraničních ligách, Leverkusen stále vedoucí.

Hložek dosáhl nového rekordu v zahraničních ligách, Leverkusen stále vedoucí.

Hráč Bayeru Leverkusen, Hložek, odehrál největší počet minut v tomto bundesligovém ročníku. Střídal až v 93. minutě, což se dosud žádnému fotbalistovi nestalo. Předtím držel rekord Ahmed Kutucu ze Schalke 04, který střídal v úvodních 45 zápasech. Oproti tomu útočník Patrik Schick a brankář Matěj Kovář zůstali na lavičce Leverkusenu.

Mönchengladbach šel v Mnichově do vedení ve 35. minutě díky Elvedimu, ale Bayern vyrovnal před přestávkou díky Pavlovicovi, který se trefil ve druhém utkání po sobě. Vítězný gól pro obhájce titulu zajistil Kane v 70. minutě a v závěru přidal pojistku De Ligt.

Kane vstřelil svůj 24. ligový gól a vyrovnal tak rekord Luky Toniho ze sezony 2007/08 v počtu branek nastřílených v premiérovém bundesligovém ročníku v dresu Bayernu. Italský útočník k tomu potřeboval 31 zápasů, zatímco kapitán anglické reprezentace stačilo o 11 startů méně.

Ve Freiburgu zvítězil třetí Stuttgart 3:1, přičemž domácí hráli od 18. minuty bez vyloučeného záložníka Röhla. Svěřenci Christiana Streicha doma prohráli poprvé od 16. září a jsou sedmí.

Brémy porazily Mohuč 1:0 brankou Marvina Ducksche z druhé minuty. Jedná se o jejich sedmé vítězství v řadě a čtvrté za sebou. Brankář Jiří Pavlenka sledoval utkání opět pouze z lavičky náhradníků.

V anglické lize Everton vyrovnal ve čtvrté minutě nastavení na 2:2 proti Tottenhamu a díky remíze opustil sestupové pásmo. Hosté v prvním poločase dvakrát vedli díky brankám Brazilce Richarlisona, který proti svému bývalému týmu potvrdil výbornou střeleckou formu. Richarlison otevřel skóre ve čtvrté minutě a následně vrátil Tottenhamu vedení čtyři minuty před poločasem poté, co Everton vyrovnal zásluhou Harrisona. Podruhé se domácí radovali až ve čtvrté minutě nastavení. Garnerův centr z přímého kopu prodloužil obránce hostů Romero na zadní tyč, kde ho usměrnil do sítě domácí stoper Branthwaite.

Everton díky porušení finančních pravidel přišel o 10 bodů jako trest.