Zubař potřebuje okamžitě! Klopp přerušil tiskovku kvůli důležitému telefonátu před důležitým zápasem.

Zubař potřebuje okamžitě! Klopp přerušil tiskovku kvůli důležitému telefonátu před důležitým zápasem.

Liverpoolský tým, který momentálně vedou tabulku Premier League, se připravuje na klíčový zápas proti Arsenalu. Před tímto důležitým utkáním však trenér Liverpoolu, Jürgen Klopp, neopouští dobrá nálada, jak ukázal na tiskové konferenci.

Během poslechu otázky jednoho novináře si německý stratég sáhl po sklenici vody, aby se osvěžil. Když ji vracel zpět na stůl, všiml si, že se rozsvítil displej jednoho z mobilů, které ležely před ním a nahrávaly jeho slova. Klopp si přečetl, kdo je na lince, a rozhodl se jednat. „Zubář volá,“ oznámil do místnosti a ukázal přístroj. „To by mohlo být důležité,“ upozornil. „Zase! Zubář.“

Majitel telefonu se začal trenérovi omlouvat s tím, že to by skutečně mohl být důležitý hovor. „To si dokážu představit,“ reagoval Klopp se širokým úsměvem, přičemž předvedl dokonale bílé zuby.

Jürgen Klopp není prvním trenérem v Anglii, který na tiskové konferenci pobavil se zvonícím telefonem. Italský kouč Antonio Conte, když vedl Chelsea, dokonce vyzval novináře, ať mu dají pokutu poté, co mu právě na tiskovku volala manželka. José Mourinho, trenér Manchesteru United, před ním zvedl zvonící telefon a přijal hovor od redaktora stanice talkSport.

Takovéto momenty na tiskových konferencích přinášejí trochu lehkosti do vážného prostředí fotbalového světa. Trenéři se ukazují jako lidé s humorem a schopností si udělat legraci i ze sebe samých. Přestože jsou jejich role vážné a náročné, je fajn vidět, že si dokážou užít i malé okamžiky radosti a zábavy.