Dokazování Jiříčkova nepatření na farmu: Obránce nasázel hattrick.

Dokazování Jiříčkova nepatření na farmu: Obránce nasázel hattrick.

Jiříček pomohl Clevelandu k vysokému vítězství 9:0 nad Chicagem Wolves

V nedávném zápase mezi Clevelandem a Chicagem Wolves se Jiříček stal klíčovým hráčem, který pomohl svému týmu k vysokému vítězství 9:0. Jeho výkon mu vynesl ocenění pro první hvězdu zápasu.

Druhou hvězdou se stal český brankář Pavel Čajan, který díky 33 úspěšným zákrokům vychytal poprvé v soutěži čisté konto.

Jiříček se prosadil ve 11. minutě zápasu, když zvýšil skóre na 2:0. Ve 31. minutě přidal pátý gól pro Cleveland a vzápětí asistoval u přesilovkového gólu Carsona Meyera.

Po 91 vteřinách třetí třetiny přidal Jiříček osmý gól pro svůj tým, který tak vedl 8:0. V AHL má Jiříček v této sezóně na kontě šest utkání, ve kterých nasbíral sedm bodů za tři góly a čtyři asistence.

Jiříček je také bronovým medailistou z předloňského mistrovství světa a vicemistrem z loňského šampionátu dvacítek. V této sezóně odehrál v elitní NHL 36 utkání a nasbíral devět bodů za gól a osm asistencí.

Naposledy za Blue Jackets hrál 9. ledna, když tým prohrál ve Winnipegu 0:5. Od té doby se Jiříček snažil dostat zpět do NHL, což bylo pro něj rozhodnutí, které těžko nesl.

„V NHL jsem hrál dobře. Momentálně jsem hráč pro NHL. Můj názor je, že bych teď měl být v NHL,“ řekl Jiříček webu The Athletic.

V minulé sezóně Jiříček po debutu v NHL zasáhl do čtyř utkání, ale nezaznamenal žádný bod. Za Cleveland však nasbíral 38 bodů (6+32) ve 55 zápasech.

Čajan, který předloni uzavřel s Clevelandem dvouletou smlouvu, se dočkal nuly ve svém 34. utkání v AHL. V této sezóně má průměr 3,45 obdržených branek a úspěšnost zákroků 89,5 procenta ve 12 utkáních.