Začal soud s hvězdným fotbalistou Alvesem, který tvrdí, že ženu nenutil dělat to, co spolu dělali.

Začal soud s hvězdným fotbalistou Alvesem, který tvrdí, že ženu nenutil dělat to, co spolu dělali.

Brazílský fotbalový obránce Dani Alves čelí obvinění z sexuálního napadení a znásilnění. Státní zástupce žádá devítiletý trest vězení, zatímco právníci obhajoby žádají dvanáctiletý trest. Alves, bývalá hvězda FC Barcelona, popírá vinu.

Alves byl zatčen loni 20. ledna kvůli podezření ze znásilnění. Po třech dnech byl převezen do věznice asi 45 km od Barcelony, kde zůstává dodnes. Jeho žádost o propuštění na kauci byla několikrát zamítnuta kvůli riziku útěku. Brazílie nevydává své občany, kteří jsou odsouzeni v jiné zemi.

Podle svědecké výpovědi ženy, která se seznámila s Alvesem v nočním klubu, ji fotbalista napadl a znásilnil v VIP zóně. Alves svou verzi událostí několikrát změnil. Nejprve tvrdil, že se s ženou v klubu vůbec nesetkal, poté přiznal sexuální kontakt, který však tvrdil, že proběhl se vzájemným souhlasem. Původně popřel veškerý sexuální kontakt s cílem zachránit své manželství.

Na soudu vypovídá téměř třicítka svědků a ve středu bude soud vyslýchat znalce. Zatím není jasné, kdy budou vypovídat samotný Alves a žena, která ho obviňuje. Je však jisté, že žena bude vypovídat za závěsem bez obrazu a zkresleným zvukem, aby byla chráněna její anonymita.

Tento sexuální skandál vážně poškodil Alvesovu pověst charismatického šampiona, který během své bohaté kariéry získal přes 40 trofejí. S FC Barcelona vyhrál šest ligových titulů a třikrát Ligu mistrů. Hrál také za Sevillu, Juventus, Paris St. Germain nebo Sao Paulo. Za brazilskou reprezentaci odehrál 126 zápasů. V roce 2021 získal olympijské zlato v Tokiu a předloni se účastnil mistrovství světa v Kataru. Po vypuknutí aféry byl vyhozen z mexického klubu UNAM Pumas.