Macháč porazil grandslamového vítěze Murrayho v Marseillu

Macháč porazil grandslamového vítěze Murrayho v Marseillu

Tenisový turnaj mužů v Marseille pokračuje svými zápasy a jednou z nejvýznamnějších událostí bylo vítězství Jiřího Machače nad britskou legendou Andym Murrayem. Machač, který se vrátil na kurt po operaci kyčelního kloubu před pěti lety, porazil Murraye ve dvou setech 7:5, 6:4.

Murray, který má za sebou náročnou cestu zpět po zranění, neuspěl v letošní sezóně v Brisbane, na Australian Open ani v Montpellier. Jeho snaha o přerušení černé série zápasů byla zastavena Machačem, který využil tři brejkboly ze pěti a postoupil do dalšího kola turnaje.

Machač, který se předtím dostal do třetího kola Australian Open a slavil vítězství s daviscupovým týmem nad Izraelem, byl nadšený ze svého výkonu proti Murrayovi. Pro něj bylo vítězství nad takovou tenisovou legendou jako bonus.

Machač se nyní připravuje na svůj další zápas ve druhém kole proti italskému hráči Lorenzu Musettimu. Další český hráč Jiří Lehečka se představí ve večerních hodinách proti belgickému hráči Davidu Goffinovi.

Tenisový turnaj mužů v Marseille pokračuje a fanoušci se mohou těšit na další vzrušující zápasy a souboje mezi světovými tenisovými hvězdami.