Neúspěšná série českých hokejistů proti seveřanům pokračuje – po porážce od Švédů nyní prohráli i s Finskem.

Neúspěšná série českých hokejistů proti seveřanům pokračuje – po porážce od Švédů nyní prohráli i s Finskem.

Český tým pod vedením trenéra Radima Rulíka prohrál potřetí za sebou v Euro Hockey Tour. Po úvodních pěti výhrách podlehli ve čtvrtek se Švédskem 1:4 a nyní i Finsku 2:4. V tabulce série mají Češi na druhém místě už jen tříbodový náskok před třetími Finy. V neděli je čeká ještě duel se Švýcarskem.

Finové, kteří ve čtvrtek zdolali Švýcarsko 4:2, se ujali vedení ve 4. minutě po brance Arttua Hyryho. Ve druhé části zvýšil Eemil Erholtz a na gól českého kapitána Jana Kováře z poloviny utkání odpověděl 118 sekund před druhou pauzou v přesilové hře Markus Nurmi.

V čase 48:23 v početní výhodě zkorigoval stav David Kaše, ale za 127 sekund dovršil výsledek Hannes Björninen.

Čeští hráči se dostali do šance ve druhé minutě, ale Zajíček si s bekhendovým zakončením poradil. Ve 3:18 se už Finové radovali z vedení. Po Jääskäho střele tečované Erholtzem se dostal k dorážce Hyry a otevřel skóre.

V osmé minutě poprvé vážněji zahrozili Češi. Beránek vyřešil přečíslení individuálně, ale Lehtinen jeho pokus z levého kruhu vytěsnil. Potom se dostal k puku Michal Kovarčík, který hledal bratra Ondřeje, ale nepřesně.

Při Kaskiho vyloučení nepřekonal Lehtinena zblízka Rychlovský a Rulíkův výběr se nedočkal vyrovnání ani v 18. minutě, kdy se Hovorka natlačil před branku, ale neuspěl ani s následnou dorážkou a po něm ještě ani Radil.

Zvýšit náskok Suomi mohl Hyry, který se ocitl po střele Jääskäho před českým gólmanem, ale tentokrát neuspěl.

V 25. minutě už Finové vedli 2:0. Hovorka ztratil za obrannou modrou čárou puk, Luoto jej posunul Erholtzovi, který zamířil z levého kruhu přesně do protějšího horního rohu Zajíčkovy branky.

Český tým se k ohrožení Lehtinenovy klece nedostával, naopak Zajíčka ohrozil Vittasmäki.

V 30. minutě se Češi dočkali snížení. Radil forčekingem donutil ke ztrátě puku Utunena a po přihrávce Rychlovského skóroval z předbrankového prostoru Kovář.

Vzápětí mohl český kapitán i vyrovnat, ale Lehtinena tentokrát nepřekonal. V závěru druhé části ale při Hájkově trestu tečoval Nurmi mimo Zajíčkův dosah ránu Kaskiko a Finové opět vedli o dvě branky.

Do závěrečné části vstoupil český tým po Gazdově faulu v oslabení