Macháč se dostal do prvního finále a porazil Američana Kordu, který spolu s Číňanem v týmu září.

Macháč se dostal do prvního finále a porazil Američana Kordu, který spolu s Číňanem v týmu září.

Český tenista Macháč a čínský hráč Čang Č‘-čen se při svém společném startu v Melbourne dostali až do grandslamového semifinále. Tentokrát se jim podařilo dostat se ještě o krok dál na turnaji v Marseille. V semifinále se utkají s finským párem Patrik Niklas-Salminen, Emil Ruusuvuori, který v pátek postoupil z úvodního semifinále po skreči soupeře.

Tenisový turnaj v Marseille se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 801 335 eur. V semifinále čtyřhry se Macháč a Čang Č‘-čen utkali s americkým párem Korda, Kirkov. První set skončil v jejich neprospěch, když prohráli v tiebreaku 2:7. Ve druhém setu se však dokázali vzpamatovat a vyhráli ho 6:3. Rozhodující supertiebreak pak patřil česko-čínskému páru, který zvítězil 10:7.

Macháč a Čang Č‘-čen tak postoupili do finále, ve kterém se utkají s finským párem Niklas-Salminen, Ruusuvuori. Finský hráč Ruusuvuori ve svém semifinále postoupil po skreči soupeře, takže bude mít více času na odpočinek před finálovým zápasem.

Pro Macháče a Čang Č‘-čena je to velký úspěch, že se dostali až do finále na tak prestižním turnaji. Oba hráči mají za sebou již několik úspěšných výsledků, ale finále na grandslamovém turnaji je pro ně novým milníkem v jejich kariéře.

Doufejme, že se Macháčovi a Čang Č‘-čenovi podaří v Marseille získat svůj první společný titul. Jejich výkony v poslední době naznačují, že jsou ve skvělé formě a mají velkou šanci na úspěch. Držme jim palce a sledujme jejich výkon v nadcházejícím finále.