Krčmářova pomalá střelba přispěla k neúspěchu na MS, Norové ovládli všechny medaile

Krčmářova pomalá střelba přispěla k neúspěchu na MS, Norové ovládli všechny medaile

Krásný den všem sportovním fanouškům! Dnes se podíváme na výsledky stříbrného olympijského medailisty z roku 2018, Kremáře, který se zúčastnil nedávného závodu ve střelbě na Novém Městě na Moravě.

Kremář se v závodě umístil na rozdíl od svého týmu, který měl několik chyb ve střelbě, velmi dobře. Zvládl čistou položku vleže, ale poté musel absolvovat trestné kolo po stojce. Byl velmi opatrný ve střelbě a strávil nad ní více než minutu. S 86. nejlepším časem ze startujících se umístil na celkovém 86. místě. Na nejlepšího závodníka ztratil více než 1 minutu a 52,6 sekundy. Do nedělního stíhacího závodu odstartuje se ztrátou přibližně 50 sekund na první desítku.

Dalším z českých závodníků, kteří se zúčastnili tohoto závodu, byl Tomáš Mikyska. I on udělal jednu chybu, ale umístil se na 33. pozici. Jakub Štvrtecký měl tři trestná kola a umístil se na 41. místě. Jonáš Mareček se dostal do stíhacího závodu z 58. pozice, přestože udělal také tři chyby.

Vítězem závodu se stal Laegreid, který dokázal využít čistou střelbu. Po druhé položce měl přibližně osmisekundový náskok na mladšího ze sourozenců Bøových. Ten se mu na trati sice přiblížil, ale necelý kilometr před cílem ho Laegreid porazil o dvě desetiny sekundy. Zvítězil o 3,5 sekundy a vybojoval třetí individuální světové zlato. Před třemi lety triumfoval ve vytrvalostním závodě a závodě s hromadným startem v Pokljuce.

Naopak lídr Světového poháru, Johannes Thingnes Bø, nedosáhl na čtvrtý titul ze sprintu. Stejně jako v Hochfilzenu v roce 2017 skončil druhý. Bronzovou medaili získal Christiansen, který udělal jednu chybu a ztratil na vítězného Laegreida 18,6 sekundy. Toto je jeho první individuální medaile na mistrovství světa, předtím získal bronzovou medaili v olympijském závodě s hromadným startem v Pekingu v roce 2022.

V neděli se uskuteční stíhací závody. Ženy odstartují v 14:30 a muži v 17:05. Buďte připraveni na další vzrušující závody!