Finále deblu Noskových nedopadlo podle očekávání kvůli dešti

Finále deblu Noskových nedopadlo podle očekávání kvůli dešti

Devatenáctiletá česká tenistka Nosková se poprvé v kariéře dostala do finále čtyřhry na turnaji v Abú Zabí. Spolu se svou britskou partnerkou Heather Watsonovou postoupila do finále bez boje poté, co polsko-americký pár Magda Linetteová a Bernarda Peraová nenastoupil k semifinále. V semifinále také nehrály Američanky Sofia Keninová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Finále čtyřhry se odehrálo na tvrdém povrchu a mělo dotaci 922 573 dolarů. V něm se Keninová a Matteková-Sandsová z USA utkaly s Noskovou a Watsonovou z České republiky a Velké Británie. Americký pár nakonec zvítězil se skóre 6:4, 7:6 (7:4).

Nosková a Watsonová se tak musely spokojit s druhým místem, ale přesto je to pro Noskovou velký úspěch, jelikož se jednalo o její první finále ve čtyřhře. Jejich cesta do finále byla trochu usnadněna odstoupením soupeřek, ale přesto si zaslouží uznání za svůj výkon.

Turnaj v Abú Zabí je jedním z prvních tenisových turnajů v novém roce a je součástí přípravy na Australian Open, první grandslamový turnaj sezóny. Pro tenistky je to důležitá příležitost získat herní rytmus a přizpůsobit se podmínkám na tvrdém povrchu.

Nosková se tak může těšit z úspěšného startu do nového roku a doufáme, že ji toto finále posílí a přinese další úspěchy v nadcházející sezóně.