Macháč celebrates his life success, with his partner Siniaková also winning a big prize.

Macháč celebrates his life success, with his partner Siniaková also winning a big prize.

Český tenista Jiří Veselý se společně se svým čínským partnerem Zhangem Zhizhenem připojili k úspěšné spolupráci z Australian Open a postoupili až do grandslamového semifinále. Tentokrát se jim podařilo získat titul na turnaji v Marseille. Pro oba tenisty jde o životní úspěch. Veselý se v deblovém žebříčku posunul na 122. místo, což je jeho kariérní maximum. V singlu se také posunul na 62. místo.

Kateřina Siniaková vstoupila do turnaje v Dauhá vítězstvím nad Chorvatkou Donnou Vekićovou. Ve druhém kole ji čeká druhá nasazená Američanka Cori Gauffová, vítězka loňského US Open a semifinalistka letošního Australian Open. Siniaková hrála proti Vekićové velmi dobře a zvítězila 7:5, 6:1. Ve druhé sadě dominovala a povolila soupeřce jen dva fiftýny.

Linda Nosková se společně s Britkou Heather Watsonovou probojovaly do finále deblového turnaje v Abú Zabí. Bohužel prohrály s americkou dvojicí Sofia Keninová, Bethanie Matteková-Sandsová 4:6, 6:7. Pro Noskovou to byla první účast ve finále deblového turnaje na okruhu WTA. Pár Magda Linetteová, Bernarda Peraová, který měly Nosková s Watsonovou čelit v semifinále, odstoupil ze zdravotních důvodů.

V ženském turnaji v Abú Zabí zvítězila Jelena Rybakinová z Kazachstánu, která porazila Rusku Darju Kasatkinovou 6:1, 6:4. Pro Rybakinovou to byl druhý letošní a celkově sedmý titul. Ve finále se střetly nasazená jednička a sedmička turnaje.

Na tenisovém turnaji mužů v Marseille vyhráli Jiří Veselý a Zhang Zhizhen nad finským párem Niklas-Salminen, Ruusuvuori 6:3, 6:4. Turnaj se konal na tvrdém povrchu a dotace činila 801 335 eur.

Na turnaji žen v Dauhá v Dauhá se Kateřina Siniaková probojovala do druhého kola po vítězství nad Chorvatkou Donnou Vekićovou. Turnaj se také konal na tvrdém povrchu a dotace činila 3 211 715 dolarů.