Trenérův životní sen se naplní, i když umírá. Liverpool bude nadále vést.

Trenérův životní sen se naplní, i když umírá. Liverpool bude nadále vést.

Pětasedmdesátiletý švédský kouč před měsícem uvedl, že má rakovinu slinivky a zbývá mu maximálně rok života. Tento kouč se jmenuje Eriksson a je velmi známý ve fotbalovém světě. Ačkoli jeho zdravotní stav není ideální, stále se aktivně zapojuje do fotbalových událostí.

Eriksson bude vést tým 23. března na Anfieldu společně s bývalými liverpoolskými hvězdami Ianem Rushem, Johnem Barnesem a Johnem Aldridgem. Tento zápas je součástí charitativní akce a výtěžek z něj půjde na podporu boje proti rakovině.

Anglický klub Liverpool oznámil, že se na tomto utkání zúčastní také slovenský obránce Martin Škrtel, polský brankář Jerzy Dudek a francouzský útočník Djibril Cissé. Další účastníci zatím nebyli potvrzeni, klub je oznámí později.

Eriksson je velkým fanouškem Liverpoolu a v televizním rozhovoru zmínil, že je to jeho oblíbený tým. Fanoušci Reds se poté začali vyjadřovat, že by chtěli, aby Eriksson mohl koučovat v tomto zápase legend.

Jürgen Klopp, trenér Liverpoolu, na toto téma řekl: „Mohu říci jen to, že je tady absolutně vítán. Může sedět na mém místě, v mé kanceláři a dělat mou práci celý den, pokud bude chtít. To není problém.“ Klopp také dodal, že si je jistý, že Eriksson zde může strávit několik úžasných hodin.

Eriksson má bohaté trenérské zkušenosti. Trénoval v Premier League Manchester City, dovedl IFK Göteborg k ligovým titulům, trénoval také Lazio Řím a Benfiku Lisabon. V roce 2001 se stal prvním zahraničním trenérem anglické reprezentace.

I přes svou nemoc Eriksson stále zůstává aktivní a zapojený do fotbalového dění. Jeho příběh je inspirací pro mnoho lidí a ukazuje, že vášeň a láska k fotbalu nemají hranice.